Цветана Пиронкова показа страхотен характер, обърна първия сет срещу световната

...
Цветана Пиронкова показа страхотен характер, обърна първия сет срещу световната
Коментари Харесай

Пиронкова поведе със сет и пробив на световната №2, но дъжд отложи мача за четвъртък

Цветана Пиронкова сподели страховит темперамент, обърна първия сет против международната №2 Симона Халеп и поведе с пробив във втория. Двубоят им от осминафиналите на шампионата на трева в Ийстборн обаче беше пресечен поради дъжд при резултат 7:6 (6), 2:1, 40:30 в интерес на българката.

Организаторите взеха решение да отсрочат за четвъртък всички незавършили и незапочнали срещи от днешната стратегия, откакто стана ясно, че преваляванията няма да спрат в точния момент, преди да се смрачи над британския град.

Двубоят с Халеп беше втори за Пиронкова в рамките единствено на няколко часа. Тя първо трябваше да се изправи против румънката Моника Никулеску в мач, който беше отсрочен от вторник поради дъждовете в Ийстборн.

Пиронкова, за която това беше първа среща в шампионата, се показа доста мощно и завоюва с 6:0, 6:4 след едвам 62 минути игра.

Любопитното е, че българката отпадна във втория кръг на квалификациите, само че влезе в главната скица като " благополучен губещ " поради отказването на Петра Квитова. Освен това чехкинята беше сложена под №13, което прати българката непосредствено във втория кръг на шампионата.

Около три часа след триумфа на Никулеску Пиронкова още веднъж излезе на корта, а този път против нея застана намиращата се 147 места по-напред в международната класация Халеп.



Румънката стартира по-добре мача, осъществя ранен пробив, а при 5:4 получи опция да сервира за първия сет. Всичко изглеждаше решено, когато международната №2 поведе с 40:0.

Пиронкова обаче нямаше желание да се предава. Тя освен избави трите следващи сетбола, а по-късно отрази още два, преди да навакса пробива пасив в последния вероятен миг.

Двете стигнаха до тайбрек, в който везните още веднъж бяха мощно наклонени в интерес на Халеп. Румънката поведе с 6:4 и стигна до още два следващи сетбола. Пиронкова обаче отговори по впечатляващ метод, печелейки идващите четири точки, с цел да направи ослепителен поврат в първия сет.

Най-добрата българска тенисистка се възползва от инерцията и започва втората част с пробив. Тя не съумя да го затвърди, само че в третия гейм още веднъж проби и поведе с 2:1. След това пловдивчанката получи късмет да затвърди преимуществото при 40:30 на собствен сервис, само че в този миг дъждът прекъсна дуела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР