Цветана Пиронкова говори пред медиите на виртуална пресконференция след четвъртфиналния

...
Цветана Пиронкова говори пред медиите на виртуална пресконференция след четвъртфиналния
Коментари Харесай

Пиронкова: Това беше един от най-хубавите моменти в кариерата ми

Цветана Пиронкова приказва пред медиите на виртуална конференция след четвъртфиналния си мач на Откритото състезание на Съединените щати. Българката приказва за дуела със Серина нощес, оцени представянето си в Ню Йорк и приказва за мястото на шампионата от Големия шлем в кариерата ѝ.

„ Определено в първия сет мисля, че направлявах мача. Правех всевъзможни удари и всичко ми вървеше. Но знаете ли, чаках че това няма да продължи постоянно (усмихва се). Очаквах, че тя ще опита разнообразни неща и ще вложи повече мощ в ударите си, както и стана.

Нейният сервис явно е необикновено оръжие от позиция на тениса. Във втория сет тя имаше доста по-малко непредизвикани неточности, а в третия сет въобще нямаше неточности.

Аз от самото начало пробвах разнообразни неща, само че е доста мъчно да устоя против такава мощ. Не съм сигурна какъв брой благи в час беше нейното подаване, само че в един миг го почувствах като бомба. Не знам какъв брой аса е направила, само че бяха много.

Мисля, че пробвах всичко. Разбира се, имах възможностите си и във втория сет, когато пробих. Сервисът ми не се държа толкоз добре тогава. Но в това време също започнах да се усещам малко изтощена. Все отново се борих до края на мача “, изясни пловдивчанката, която на 13 септември ще навърши 33 години.

Пиронкова беше запитана дали към този момент е по-известна в България от Григор Димитров и дали е очаквала да изиграе подобен страховит шампионат.

„ Е, идвайки тук, въобще нямах упования (усмихва се). Просто бях щастлива, че имам тази опция. Разбира се, имах подозрения в първия си мач, само че нещата започнаха да работят добре за мен. Играх добре. Чувствах се добре. Чувствах се уверена. Затова направих всичко допустимо, с цел да употребявам оптимално тази опция и да се опитам да стигна допустимо най-далече и мисля че свърших добра работа.

Що се отнася до известността в България, мисля, че и двамата (с Григор) към този момент сме много разпознаваеми. Хората ме познават и от преди. Така че не се пробвам да съпоставям “, разяснява Цвети.

Тя беше наречена „ един от най-големите посланици на тениса в България “ и беше запитана какво е посланието ѝ към родните почитатели.

„ Предполагам, че посланието би било постоянно да вярваш в себе си, тъй като в действителност това е най-важното. Когато влезете в мач, всички са готови физически, само че тогава, считам че мачът се взема решение от психическата резистентност. В това би трябвало да сте в действителност готови. Вяра в себе си, доста работа, доста отдаденост, несъмнено, допускам, че това е добра композиция (усмихва се).

Пиронкова беше запитана дали четвъртфиналът на US Open е най-големият триумф в кариерата ѝ поради това, че е реализиран, когато е станала майка и че беше изцяло непредвиден.

„ Определено това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, само че, знаете ли, не се пробвам да ги съпоставям, тъй като преди този момент имах и други доста мощни моменти като полуфинала в Уимбълдън, като купата в Сидни, като четвъртфинала в Уимбълдън и „ Ролан Гарос “.

Така че това е едно много дълго пътешестване и беше необикновено. Все още е. Просто се усещам привилегирована да бъда тук и да мога да играя обичания си спорт на такава огромна сцена. Така че е необикновено “, сподели българката.

Тя разяснява и упованията си оттук насетне след четирите победи в Ню Йорк.

„ Очаквания “, да, това е специфична дума, която в действителност не одобрявам. Така че допускам, че след този шампионат ще има повече упования към мен, сигурно, само че без значение дали съм си ги сложила или не, мисля, че нямам такива.

Ще се опитам да не го върша, тъй като сигурно знам, че това, което ми оказа помощ тук, е просто да изляза на корта и да се опитам да се насладя колкото се може повече и да играя най-хубавия си тенис без напрежение. Надявам се да се опитам да продължа да го върша “, добави Цветана Пиронкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР