Цветана Манева и Теодора Духовникова изпълняват главните роли в постановката

...
Цветана Манева и Теодора Духовникова изпълняват главните роли в постановката
Коментари Харесай

Цветана Манева и Теодора Духовникова се събират на една сцена

Цветана Манева и Теодора Духовникова извършват основните функции в постановката " Тъгата на кралиците " . Новата пиеса на Яна Борисова, чиято премиера се чака на 9 и 10 март 2022 година на Камерна сцена в Народен спектакъл " Иван Вазов ", ще продължи самобитния български сезон на театъра.

Борисова продължава да следва разпознаваемата си креативна линия и да разпростира драматургичния си свят, в който " Тихи, невидими хора " беседват с " Господин Нощ " и от взаимопроникващото им другарство ни става " Приятно ужасно " и вълнуващо. Срещата на " кралиците " Теодора Духовникова и Цветана Манева е в хотела, който диша дружно с диханията на героините и музиката на Лима, пианист, дал обет за безмълвие след непосилието да понесе едно злощастие (Милен Кукошаров).

Пиесата приказва на хубав, чудноват и лиричен език за стоицизма, екзистенциалната горест и търпеливия път на индивидите един към различен, споделя " невъзможните раздели ", само че без сантимент и мелодрама.


Героините на Цветана Манева (Атина, някогашна актриса, живее в хотел) и Теодора Духовникова (Ема, кулинарен критик) са по едно и също време приключени в своята живописност облици, само че и достоверни героини, дами, които се досягат до мъчителната същина на актуалния човек.

Режисьор е Стилиян Петров. Сценографията и костюмите са на Никола Тороманов, музиката – на Милен Кукошаров. Драматург е Мирела Иванова, помощник-режисьор – Ирина Иванова, а фотограф – Божидар Марков.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР