Цветан Цветанов спази традицията и регистрира новата си партия Републиканци

...
Цветан Цветанов спази традицията и регистрира новата си партия Републиканци
Коментари Харесай

Цветанов сигурен: ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори на изборите

Цветан Цветанов съблюдава традицията и записва новата си партия „ Републиканци за България “ първа за идните частични локални избори.
Бившият втори в ГЕРБ, дружно със свои съпартийци внесе в ЦИК 7 364 подписа и записва претенденти за всички 12 обитаеми места, от които 2 общини, където ще се организира избор на 28 февруари.
 Републиканци за България - за Борисов: С всеки беседва, всеки чува, само че когато му се нрави " Републиканци за България " - за Борисов: С всеки беседва, всеки чува, само че когато му се нрави
" Премиерските обиколки не стопират. Всеки ден съпътстващите го министри са на ротация, а Борисов предизборно обикаля селата из България...
„ Убеден съм, че в някои тези обитаеми места ще имаме съответната изборна победа “, счита Цветан Цветанов.
Относно избраната към този момент с декрет на президента дата за парламентарния избор – 4 април, която провокира и някои отрицателни реакции, той разяснява: „ Много са разногласията по датата. Аз считам, че оттук насетне няма какво повече да я разясняваме. Всеки би трябвало да се съобрази с оповестената от президента дата, тъй като това е негово конституционно право, от което той се възползва. Всички политически субекти просто би трябвало да се подготвим и представим най-хубавите си управнически стратегии, с цел да бъдат осведомени хората “.
Както и по време на консултациите при президентът, Цветан Цветанов още веднъж заприказва за неналичието на здравен протокол директно преди вота, както и „ неналичието на чуваемост “ по тематиката за гласоподаване по пощата за българите в чужбина. Като „ неотложно “ той дефинира и неговото предложение за ротация на регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи. „ От страха, който витае сега и метода, по който бяха извършени изборите през 2019, имаме съответните терзания. Бих желал да загатна съответна община Гурково, където фактически бяха осъществени съответните операции и задкулисието, което беше осъществено на най-високо равнище сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е нашето терзание. Виждаме, че ротацията е добре възприета от страна на премиера, тъй като при обиколките, които прави в страната той ротира министрите, които го съпътстват “, сподели още Цветан Цветанов.
На въпрос базира ли се на личния опит, когато приказва за възможни нарушавания в честността на изборите, той отговори: „ Никога до момента ГЕРБ не е провеждала парламентарни избори и не е взела участие в подготовката като част от изпълнителната власт. Моите терзания са, че 2021 ГЕРБ ще организира за първи път избори, а ние видяхме в съответния образец с Гурково, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат сътрудници в тези избори и ще могат да създадат това, които всички ние желаеме да не се случва “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР