Цветан Соколов триумфира в Шампионската лига по волейбол за трети

...
Цветан Соколов триумфира в Шампионската лига по волейбол за трети
Коментари Харесай

Цветан Соколов - шампион на Европа

Цветан Соколов победи в Шампионската лига по волейбол за трети път. Този път дупничанинът заслужи златния орден с италианския Кучине Лубе Чивитанова, който на финала победи Зенит Казан с 3:1 гейма (-16, 15, 12, 19). Пред 9046 фенове в именитата зала " Макс Шмелинг Хале " в Берлин българският диагонал стана топреализатор със 17 т. Кубинецът Йоанди Леал добави 15 и завоюва наградата за " Най-полезен състезател " във финалната среща, а сънародникът му Османи Хуанторена добави още 14. За вицешампиона на Русия французинът Ървин Нгапет наниза 14 т., а американецът Матю Андерсън завърши с 12. С обрата във финала Кучине Лубе постави завършек на господството на " Краля на Европа ", който победи в последните 4 години в Шампионската лига. Италианците взеха и сладостен реванш от руснаците за загубата на финала преди година с 2:3. Седмицата беше сполучлива за Кучине Лубе, който стана и първенец на Италия след поврат над Перуджа. В Шампионската лига пък превъзходството на съветски тимове беше 7-годишна, откакто Зенит заслужи купата през 2012 година, по-късно тя бе владеене на Локомотив Новосибирск (2013) и Белогорие (2014).

" Абсолютно сбъдната фантазия. Миналата година загубихме, тъй че в този момент беше извънредно значимо да победим Зенит. Това е един от най-хубавите тимове в света, тъй че успеха против тях е нещо извънредно. Атмосферата беше страхотна и се надявам, че ще си спомняме за него и идната година ", сподели Соколов, който през лятото ще премине точно в Зенит. Той има 2 еврокупи с Тренто (2010 и 2011 г.)

При дамите в суперфиналите в Берлин в италиански конфликт купата сграбчи Игор Горгондзола Новара след триумф над Имоко Волей Конеляно с 3:1 (18, 17, -14, 22).

Шампионите получиха по 400 000 евро, а финалистите - по 200 000.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР