Цветан Соколов и неговият Лубе Чивитанова загубиха дербито на 17-ия

...
Цветан Соколов и неговият Лубе Чивитанова загубиха дербито на 17-ия
Коментари Харесай

Цветан Соколов и "Лубе" отстъпиха на "Перуджа" в четири гейма

Цветан Соколов и неговият " Лубе Чивитанова " изгубиха дербито на 17-ия кръг на италианското волейболно състезание. Вицешампионите отстъпиха като посетители в 4 гейма на първенеца " Перуджа " с 1:3 (23:25, 24:26, 25:18, 15:25) и стопираха победната си серия от 7 триумфа във всички шампионати.

Диагоналът на националния тим осъществя 9 точки, а най-резултатен в срещата беше Вилфредо Леон с 16. За спечелилите Марко Подрашчанин добави 11, а Александър Атанасиевич се регистрира с 9.

В първия гейм срещата се развиваше точка за точка, като " Перуджа " имаше преимущество от 17:15. Техният задатък беше стопен и " Лубе " поведе на собствен ред с 21:19. Силна игра на блокадата на първенците докара до тъждество 23:23, а по-късно " Чивитанова " загуби първия гейм.

Втората част се разви аналогично на първата, като гостите имаха нежно преимущество при 14:13, само че мощна игра в отбрана и ас на Подрашчанин обърнаха развоя, с което " Перуджа " поведе със 17:15. Отново се стигна до 23:23, където по-здрави нерви демонстрираха възпитаниците на Лоренцо Бернарди, повеждайки с 2:0 след 26:24.

Третият гейм започва мощно за гостите, които направиха страхотна серия от 6 следващи точки, с което имаха преимущество от 13:5. Авансът беше поддържан от тима на " Лубе ", което накара наставникът на " Перуджа " да пусне в игра запаси, за запазване на главните играчи за четвъртия гейм. " Чивитанова " затвори частта с 25:18.

Решението на треньора на първенците се оказа вярно. Гостите водеха с 9:8, само че мощна игра на Вилфредо Леон обърна развоя и донесе преимущество от 11:9. Неубедителната игра в посрещане на " Лубе " усили преимуществото до 6 точки, а в последна сметка " Перуджа " се поздрави с триумфа след 25:15.

С успеха си тимът на Лоренцо Бернарди излезе първи в класирането преди срещата на " Итас Трентино " с 42 точки, а " Чивитанова " остана на третата позиция с 38 пункта.

В неделя още веднъж ще можете да наблюдавате мач от италианската Серия А1. " Милано " среща първенеца " Модена " в дуел, който можете да наблюдавате по RING и онлайн на VOYO от 19 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР