ЦСКА започна поредицата си от приятелски мачове от зимния лагер

...
ЦСКА започна поредицата си от приятелски мачове от зимния лагер
Коментари Харесай

ЦСКА с първи хикс и 2 червени картона

ЦСКА стартира поредицата си от другарски мачове от зимния лагер в Турция с тъждество 1:1 с полския Стал Миелец. Калоян Кръстев (27) даде задатък на " алените ", като засече с глава центриране от директен свободен удар на Мохамед Осман. Коки Хинокио (55) изравни. Десет минути след изравнителния гол ЦСКА Иван Турицов напусна терена, откакто получи пряк червен картон. На негово място в игра влезе Асен Дончев. В 73-ата минута Тибо Вион също бе изпъден и бе сменен от Мохамед Осман.
Поляците започнаха по-силно срещата и още в първите минути получиха директен свободен удар току пред наказателното поле на Димитър Евтимов, от който обаче не се възползваха. Малко по-късно стражът на „ армейците “ избави удар по диагонала от дясно. Постепенно ЦСКА изравни играта и на собствен ред погледна по самоуверено към вратата на Стал. В 26-ата минута Яник Вилдсхут бе изведен от Карло Мухар по лявото крило и навлезе в наказателното поле. Ударът му с десния крайник обаче бе неакуратен. Минута по-късно „ алените “ получиха директен свободен удар вдясно от наказателното поле на Рафал Страцзек. Зад топката застана Мохамед Осман, който центрира доста добре в наказателното поле. Там напълно самичък бе оставен Калоян Кръстев, който от няколко метра с глава прати топката в мрежата – 1:0 за ЦСКА.
Играта продължи да е равностойна, като „ армейците “ имаха повече положения пред вратата на Стал. Най-чистото състояние се откри пред каращия проби в тима Мохамед Осман, който в 44-ата минута стреля от границата на наказателното поле, само че топката мина над напречната греда.
ЦСКА излезе с напълно нов състав след почивката. Както и през първото полувреме, Стал стартира по-силно, като този път съумя да материализира преимуществото си. Коки Хинокио (55) получи топката в наказателното поле. Последва удар, след който топката мина под плонжа на Густаво Бусато и се спря в мрежата му.
Нещата се усложниха за " алените " в 65-ата минута, когато Иван Турицов бе изпъден с пряк червен картон за нарушаване в тил против Адриан Счутовски. На негово място на терена се завърна Асен Дончев.
След попадението на поляците тимът, воден от Анатоли Нанков, задържаше топката в по-дълги интервали от мача. Чистите положения за „ алените “ обаче липсваха. В идващите минути играта се накъса съществено, защото двата тима правиха голям брой нарушавания.
В 73-ата минута и Тибо Вион бе изпъден от игра и се наложи Мохамед Осман още веднъж да се върне в игра.
Две минути по-късно с удар се регистрира Жорди Кайседо, само че топката беше избита в ъглов удар, след който не се стигна до нищо по-интересно пред вратата на полския отбор. Дванадесет минути преди края на постоянното време след добра композиция сред Георги Чорбаджийски и Федерико Варела, аржентинецът изведе Хамза Чатакович в наказателното поле. Босненецът овладя топката и стреля с левия крайник, само че ударът му мина около дясната греда.
В последните десетина минути ЦСКА притиста Стал наоколо до наказателното поле в търсене на успеха. В 87-ата минута Мохамед Осман центрира отдясно, само че в наказателното поле нямаше негови съотборници, които да я пратят в мрежата на Стал и топката излезе скоропостижно от пеналта. До края на мача по този начин и не се стигна до повече рискови положения и по този начин ЦСКА стартира зимните контроли с тъждество със Стал Миелец.
Отборът не бе воден от Стойчо Младенов, който има здравословни проблеми. Неа неговото място беше. Участие в контролата не взе новото попълнение Маурисио Гарсес, както и Томас Лам, Йоан Баи и Греъм Кери, които изостават с подготовката.
Помощник треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков, който водеше тима в отсъствието на Стойчо Младенов, разяснява равенството със Стал Миелец 1:1 в първия другарски мач на „ алените “ по време на лагера в Турция. „ Доволни сме от старанието на играчите. Работим за физическата им подготовка. Доволни сме от желанието и старанието им. Имахме трима млади играчи и двама на проби, които трябваше да забележим “, сподели Нанков. Той разяснява двамата играчи на проби, които взеха присъединяване в мача: „ Като пристигна времето, ще кажем. Ще поработят още малко с нас и идната седмица ще решим дали са подобаващи за нас или не “. „ Имаме още много работа. Има време до първия мач, на 13 февруари. Сега започваме тактически неща и имаме неща, които да доизкусуряваме “. Анатоли Нанков показа какво е здравословното положение на Стойчо Младенов: „ Има здравословни проблеми. Не е ковид, надяваме се до седмица всичко да е наред с него и да се върне на нормалния си пост “. Той разяснява и селекцията на „ армейците “: „ Имаме трима централни бранители. Засега не търсим, търсим на други позиции. Трябва да укрепим халфовата линия. Някои от играчите изостават в подготовката. Гарсес има леки здравословни проблеми. Той е с простуда и се надяваме от на следващия ден да продължи да се готви пълноценно с нас “, приключи асистент треньорът на ЦСКА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР