ЦСКА-София ще удължи договора на вратаря Густаво Бусато през зимата.

...
ЦСКА-София ще удължи договора на вратаря Густаво Бусато през зимата.
Коментари Харесай

Бусато преподписва с ЦСКА-София

ЦСКА-София ще удължи контракта на вратаря Густаво Бусато през зимата. Контрактът на бразилеца изтича в края на този сезон. Клубът обаче е приготвил предложение за него с усъвършенствани условия. Договорът на Бусато ще е за най-малко още две години - до лятото на 2022 година

Густаво се наложи като титуляр в последните 3 месеца. Той измести Витаутас Черниаускас след безконечното дерби (2:2) и от този момент не е пропуснал нито една среща - от 14 септември насам е бил под рамката 13 следващи пъти, в това число в дуелите за Купата на България с Локомотив (Горна Оряховица) и Арда (Кърджали). На този стадий бразилецът изцяло оправдава доверието, като направи редица значими намеси. Прави усещане още, че е по-добър в най-слабия детайл на Черниаускас - играта с крайници.

Очакванията към Бусато първоначално бяха доста ниски, защото пристигна със статута на запаса в четвъртодивизионен бразилски клуб. Постепенно обаче 29-годишният пазач заслужи своя късмет и не го изпусна. Вратарят ще остане в България през зимната пауза, защото неговата брачна половинка Даниела роди напълно неотдавна. По тази причина фамилията е решило да изкара празниците у нас. А това ще е комфортен миг за Бусато да подпише и новия контракт. Той на процедура се обрисува да е единственият учжденец, който няма да пътува към родината си. Част от иностранците имат резервирани полети в същата вечер след последния мач за годината с Дунав в събота.

Договорите на още двама състезатели изтичат през лятото - Жеферсон и Рубен Пинто. Очаква се и двамата да преподпишат. Ако остане и перз идващия сезон, Пинто ще стане чужденецът с най-вече турнирни участия за " армейците ". В момента португалският халф има 97, а рекордьорът Маркиньос е със 114.

" Тема Спорт "
efbet Лига 20 кръг, събота 14 декември  ЦСКА-София 16:30предстои  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР