ЦСКА София победи Левски с 2:0, но армейците ще трябва

...
ЦСКА София победи Левски с 2:0, но армейците ще трябва
Коментари Харесай

Пирова победа за ЦСКА София над Левски

ЦСКА София победи Левски с 2:0, само че армейците ще би трябвало да примат една горчива победа, защото тя не им оказа помощ да станат първенци, разяснява Българска телеграфна агенция.

ЦСКА София остава с 84 точки като вицешампион, а Левски е на 4-о място c 61 и ще играе бараж за място в Европа против тима на Арда (Кърджали). Новата дата за този мач ще бъде дискутирана на следващия ден.

Тобиас Хайнц в 35-ата минута откри резултата, в 62-ата Дюкенс Назон удвои за ЦСКА. Двата тима приключиха мача с по 10 индивида, откакто съдията Драгомир Драганов изгони по един човек в 81-ата минута.

Двата тима започнаха с доста експанзия, както прилича на същинско дерби на България. Първата офанзива с заплаха за една от двете порти беше за тима на Левски. Голмайсторът на отбора Рикардиньо стреля в 4-ата минута, само че рикошет понижи силата му и Бусато без проблем улови. Завърналият се в състава арменски флангови нападател Жираир Шагоян проби от ляво, само че ударът му не откри задачата.

В 21-ата минута ЦСКА София беше доста, доста покрай разкриване на резултата. Тобиас Хайнц беше изведен самичък против вратаря Андреев от Станислав Шопов. Шопов пусна топката през краката на Андриан Краев, отстрани Сундберг, само че ударът на норвежеца се отби в страничната греда и по този начин " сините " оцеляха.

Постепенно ЦСКА София стартира да постанова надмощието си и в 29-ата минута Тобиас Хайнц с диагонален удар затрудни оптимално Андреев на вратата на Левски. Младият пазач на " сините " се разтегна оптимално и съумя да извади топката в ъглов удар. Само след 3 минути Левски можеше да нанесе удар, само че Уелтън не съумя да овладее както би трябвало чудесното подаване на капитана Ивелин Попов, а ударът му беше разочароващ.

Десет минути преди края на първото полувреме ЦСКА-София откри резултата с помощта на Тобиас Хайнц. Норвежкият полузащитник от третия си опит в мача вкара с глава, откакто трима бранители на Левски останаха пасивни при мятане на тъч от Тибо Вион. Младият вратар Андреев беше изпреварен и " армейците " откриха резултата.

Две минути преди края на първата част " алените " желаеха дузпа, откакто топката срещна ръката на Андриан Краев. Но инспекцията със системата за видеоповторения (ВАР) мина много бързо, а и съдията Драганов нямаше желание да свири тази обстановка за дузпа.

" Червените " започнаха интензивно и имаха една обстановка посредством Назон, която обаче по-късно излезе от протокола поради засада. Но в 63-ата минута Назон вкара, възползвайки се от невероятна неточност на вратаря Пламен Андреев. Изритана от личното наказателно поле топка от Амос Юга прелетя и тупна в половината на Левски, а вратарят Андреев излезе да я изрита, въпреки към него да тичаха Сундберг и Цунами. Андреев обаче не съумя да я ритне и подари кълбото на Назон, който вкара на празна врата първия си гол в плейофите на шампионата.

ЦСКА София продължи да бъде по-активният тим макар преднината от два гола и в 74-ата минута резервата Бисмарк Чарлс стреля в навън. Само след две минути Тобиас Хайнц излезе по същия фланг, опита обаче прекачване от дребен ъгъл и този път вратарят на " сините " не разреши да бъде сюрпризиран.

11 минути преди края на срещата съдията Драгомир Драганов извади червени картони в двете направления по един. На аутлинията се сбутаха за противоречива топка Сундберг и капитанът на алените Иван Турицов, след което Турицов посегна с коляно в корема на левскаря. това му костваше червен картон. Сундберг, който към този момент имаше жълт картон, получи още един, което подсигурява изгонването му.

Последната опция в мача беше за Левски. Три минути преди края на постоянните 90 минути резервата Марин Петков можеше да върне едно попадение за Левски. Младокът получи топката от Цунами, стреля, само че Бусато избави мрежата на ЦСКА.

По обявата работи: Владислав Стоянов БНР подкасти: Фактор Големите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР