ЦСКА - София излезе с позиция относно Анекса, който червените

...
ЦСКА - София излезе с позиция относно Анекса, който червените
Коментари Харесай

ЦСКА - София: Инвестирали сме 8,3 млн. лв и даваме още 6 млн., държавата ни отлага 500 000

ЦСКА - София излезе с позиция по отношение на Анекса, който " алените " са подписали с Министерството на спорта по времето на министър Радостин Василев за градеж на нов стадион.
 Изкараха анекса към контракта за Изкараха анекса към контракта за " Армията "
Ето каква е тя:

" Опровержение на неточната информация по отношение на Анекса за нов стадион

След като анексът, подписан сред ЦСКА и страната, беше разчетен неточно и сътвори неправилни внушения, бихме желали да внесем изясненост по проблема, който визира хиляди “армейци ” и е от огромен публичен интерес.

В анекса, подписан сред страната и клуба, двете страни се спогаждат до 01.03.23 година ЦСКА да изготви повсеместен капиталов план, въз основа на който да бъде издадено годно позволение за градеж на новото оборудване. Уточняваме - НА НАШ РИСК И ЗА НАША СМЕТКА - без да имаме каквато и да било сигурност, че ще получим позволение за градеж.

ЦСКА поема задължението да даде посочения план на страната.

И още - съгласно анекса, ще заплатим всички разходи и дължими заплащания към определените задгранични и български архитектурни бюра. Ще заплатим напълно всички държавни и общински такси за разглеждането и утвърждението на плана.

И защото се заприказва с цифри - цената на всичко това е ШЕСТ МИЛИОНА лв.. В числа - 6 000 000 лева Казано другояче - сума, която ЦСКА ще вложи за капиталов план, който ще даде на страната, без гаранции за времето след вероятно издаване на позволение за градеж.

Сумата за наеми, която страната отсрочва до 01.03.23 година, само че не анулира като ангажимент за клуба, възлиза на 500 000 лева С други думи - 1/12 от инвестицията, която ще създадем през това време.

След като стана въпрос за опрощаване и вложения, дано напомним и вложеното дотук в базите на ЦСКА:

3,3 милиона БЕЗ Данък добавена стойност в наеми и такси
5 милиона вложения в усъвършенстване на инфраструктурата

И не на последно място бихме желали да напомним, че за построяването на нов, съвременен стадион в центъра на София, на мястото на рушащото се сега оборудване, ЦСКА ще вложи единствено и само лични средства и средства, обезпечени от вложители. Клубът не желае и няма да изиска нито една стотинка помощ от страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР