ЦСКА-София е понесъл от УЕФА наказание за расизъм заради проявления

...
ЦСКА-София е понесъл от УЕФА наказание за расизъм заради проявления
Коментари Харесай

УЕФА наказа "ЦСКА-София" за расизъм

" ЦСКА-София " е понесъл от УЕФА наказване за расизъм поради проявления на почитателите си в шампионата Лига на конференцията, заяви Dsport.

Санкцията е от семейството против норвежкия " Будьо/Глимт " на 30 септември. Тогава мачът приключи 0:0. От клуба досега не са оповестили обществено за това наказване, само че то е било изтърпяно при загубата с 0:1 от " Зоря " на 21 октомври. Тогава бе затворена огромна част от бранш Г, откъдето са пристигнали расистките обиди против " Будьо/Глимт ", като празното място бе заето с банер #NoToRacism.

Провинението е притеснително, защото УЕФА гледа доста съществено на сходни расистки обиди и при последваща такава демонстрация " ЦСКА-София " е застрашен с още по-тежка глоба.

Освен това клубът е бил санкциониран с 8000 евро за дуела с норвежците - за неуредици при влизането на публиката на трибуните на ст. " Васил Левски ".

Така общата глоба за " ЦСКА-София " от началото на присъединяване в група С на шампионата към този момент възлиза на 14 875 евро, защото бе наложена и санкция от 6 875 евро при провалянето с 1:5 от " Рома " на 16 септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР