ЦСКА подновява във вторник участието си в турнира за Купата

...
ЦСКА подновява във вторник участието си в турнира за Купата
Коментари Харесай

ЦСКА не е отпадал за Купата вече четири години

ЦСКА възобновява във вторник присъединяване си в шампионата за Купата на България с мъчно домакинство на Черно море във етапа на четвъртфиналите. Армейците ще излязат в опит да отстраняват 15-и следващ противник в шампионата, като не са били отстранявани към този момент 4 години! Те са в серия от три финала в конкуренцията и се намират на едвам две крачки от четвърта борба за трофея. За първи път в този интервал обаче Купата на България не е първокачествен приоритет за алените. Защото във всяка от последните три години този шампионат се явяваше утешителна премия за алените, въпреки че те съумяха да доближат до нея единствено един път (през 2021 година против Арда), а два пъти оставаха със сребърните медали (през 2020 година след дузпи против Локо Пд и 2022 година против Левски).

Сега обаче обстановката е напълно друга. За първи път от вкарването си в елита ЦСКА посреща месец април като водач в класирането и то с добра преднина от 4 точки. Със сигурност значимостта на шампионски трофей и неналичието му от алената витрина толкоз години натежават и точно това е огромната цел за сезона пред състава на Саша Илич. А за момента купата се явява единствено бонус.

Нареждането на целите на " Армията " ясно ще се открои и от стартовия състав на Саша Илич против Черно море, като се чака той да не бъде оптималният, а част от футболистите да бъдат съхранени за идното в неделя посещение на Славия в шампионата. Но това надалеч не значи, че ЦСКА е отписал конкуренцията за купата, откакто в последните години отборът се потвърди като доста стабилен турнирен войник. Преди отпадането от Базел през лятото алените бяха наредили 9 следващи елиминации в евротурнирите, а сега серията им за купата е на кота 14. За последно те бяха отстранени след трагични полуфинали от Ботев Пловдив през април 2019 година, а от този момент минаха поредно през Локо Гражданско отделение, Арда, Ботев Враца, взеха реванш от Ботев Пд, Ботев Ихтиман, Черно море, още веднъж Ботев Bp, Лудогорец, Хебър, Арда, Локо Пд, Славия, Гигант Съединение и Септември. Армейците се нуждаеха от дузпи за елиминирането на Славия и Гигант Съединение, а в останалите мачове записаха главно победи и едвам две равенства - в полуфиналите през 2020 и 2021 година против Ботев в Коматево и Лудогорец в София.

Във вторник ще разберем дали в посочения лист още веднъж ще попадне Черно море, като този път ЦСКА няма да е в най-благоприятен състав - отборът се бори за по-голяма цел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР