ЦСКА (Москва) доказа лидерската си позиция в баскетболната Евролига за

...
ЦСКА (Москва) доказа лидерската си позиция в баскетболната Евролига за
Коментари Харесай

Продължение и Армани не успяха да спрат устрема на ЦСКА в Евролигата

ЦСКА (Москва) потвърди лидерската си позиция в баскетболната Евролига за мъже, откакто съумя да пречупи Армани (Милано) с 91:87 след продължение. Московските армейци реализираха 12-а поредна победа и общо 14-а от началото на постоянния сезон на Евролигата, което ги оставя еднолично на върха с баланс 14-3.

Домакините от Милано са на 8-о място, последното даващо право на присъединяване в плейофите, с 9 победи и 7 провали.

Най-резултатният състезател в мача беше Зак Лидай от Милано, който вкара 21 точки. За гостите от Москва трима баскетболисти приключиха срещата с дабъл-дабъл: Майк Джеймс (20 точки и 11 борби), Никола Милутинов (17 + 19) и Йоханес Фойгтман (13 точки и 12 борби).

В тази среща Милутинов сложи и връх в Евролигата по брой извоювани битки в офанзива - цели 16. В идната си среща ЦСКА (Москва) още веднъж гостува, този път на испанския Баскония. Армани Милано пък излиза на Реал (Мадрид).

Домакините водеха с 67:66 и трябваше да дадат отмора на Кевин Пънтър, когато на сцената се изяви Джеймс и обърна развоя на срещата за гостите. След това обаче тя влезе в руслото на фауловете. Милутинов изведе ЦСКА напред 77:79 с оставащи 26 секунди, само че Дилейни изравни с тежка забивка тъкмо над него, като останаха единствено 11 секунди. Джеймс и Хайнс имаха шанса да запечатат успеха за всеки от тимовете, само че при последвалите наказателни удари, с цел да бъде драмата цялостна, вкараха единствено по веднъж и срещата отиде в продължението. Там започнаха с точни осъществявания на наказателни удари от Ледай и Джеймс, само че панер на Никита Курбанов и изключително тройката на Даниел Хакет показаха къде ще отиде успеха при 82:87.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР