ЦСКА изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев с

...
ЦСКА изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев с
Коментари Харесай

ЦСКА към държавата: Стадионът ни е опасен, кога ще ни позволите да го оправим?

ЦСКА изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев с въпроси към стадион " Българска войска ", осведоми вестник " Труд ". Държавата и Столична община демонстрират положително желание арената да бъде реновирана, само че на този стадий " алените " не са получили позволение да стартират по този начин нужната генерална реорганизация.

Писмото до министъра е подписано от изпълнителния шеф и легенда на ЦСКА Пламен Марков.

Ето го целият текст:

" ПФК ЦСКА София ЕАД желае да изрази своето безпокойствие и да Ви сезира за някои процеси, касаещи бъдещите ни проекти да притежаваме нов и съвременен стадион. Клубът ни е на мнение, че оборудването в този си сегашен тип не може да продължава да действа. Това е явно за всички държавни и футболни институции, както и за многочислените ни последователи. То не дава отговор на критериите и условията на УЕФА да приема мачове на високо равнище, което от своя страна ни задължава да употребяваме чартърен различен стадион в избрана фаза на евротурнирите. Да изпаднем в сходна обстановка е позор - за нас като клуб с одобрено име в европейската футболна история, за Министерството като притежател на стадиона и за България, демонстрираща упоритости за съвременна европейска страна.

В тази връзка желаеме да попитаме: Кога ще се задейства съгласно процедурите на новия закон за спорта партньорството сред страната и клуба в дълготраен 30-годишен проект, с цел да може ние умерено и огромно да разгърнем и осъществяваме капиталовата си политика?

Досега получихме доброжелателни обещания от всички страни, само че на процедура нещата са в стеснителен застой, тъй като ефикасни дейности няма. При състояние, че нашето предпочитание не е за финансиране от държавния бюджет, а единствено за подпомагане и позволения за съответните строителни процедури и документи. Припомняме, че в подготвителната база " Панчарево " до момента сме вложили 4 383 086 лв. в строителство и усъвършенствания и е извънредно време тези значими финансови средства да бъдат законно приети от съответните институции.

Ще се ангажира ли Министерството и страната с съответни периоди да се ускорят процесите на утвърждение на нашите планове и действителното им пускане? Не можем да поносим стадионът да продължава да наподобява в това рисково за прилагане положение.

Вярваме,че взаимните ни старания ще дадат потребен резултат, с цел да може спортната институция ЦСКА да има в действителност стадион и база, с която всички да се гордеем, и която да бъде още веднъж люлка за футболни гении и велики първенци. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР