ЦСКА излезе с позиция на официалната си страница, с която

...
ЦСКА излезе с позиция на официалната си страница, с която
Коментари Харесай

ЦСКА настоява властите да се сезират за инцидента с Каранга

ЦСКА излезе с позиция на формалната си страница, с която упорства управляващите в Република България да се сезират за случая с Фернандо Каранга и "да ревизират има ли подбуждане към такова закононарушение ", както написа cska.bg.

В ЦСКА възмутени от наказването на състезател на Левски

Дисципът раздаде санкции

Каранга със скъсана връзка на коляното

Публикуваме цялото изказване без редакторска интервенция:

Това ли е феърплей?

Армейци,

през годините ЦСКА се е опитвал постоянно да взема решение мачовете си по спортно-технически метод. Ние сме налагали волята си с футболни средства, разчитайки на качествата на нашите футболисти. И имаме особена нетърпимост към грубия футбол. Състезателите на ЦСКА ще останат като едни от най-техничните в историята на футбола ни, като едни от най-коректните.

Затова не можем и няма да приемем против ЦСКА да се излиза на терена с мисъл да се осакатяват играчи, да се чупят крайници. Каквото действие видяхме в реванша с Левски за купата. Там играч на противника влезе по изключително нечовечен метод в краката на Фернандо Каранга, с единствената мисъл да му аргументи тежка травма, да го извади от игра за допустимо най-дълго време. Записите на обстановката, фотосите от нея, демонстрират, че от самото начало на конфликта състезателят на Левски цели единствено и само осакатяването на Фернандо Каранга.

След края на срещата с отвращение прочетохме в не една и две медии, че 2 (ДВА) дни преди срещата, хора от съперниковия лагер са се хвалели, че Каранга ще бъде сакат още през първото полувреме даже с цената на червен картон? Това ли е феърплеят, за който приказваме? С такива терористични актове на зеления терен ли ще възпитаваме в децата обич към футбола? И това ли е смисълът на играта - да се цели не победа на противника, а физическото заличаване на най-резултатния му футболист?

Напомняме, че в мачовете с Левски-София става рецидив футболисти да нанасят изключително тежки травми на наши футболисти. Не е нужна доста памет, с цел да си спомниш по какъв начин Дъстли Мюлдер контузи тежко Антон Карачанаков, а преди него Петраш направи същото с Коста Янев.

ПФК ЦСКА упорства управляващите в Република България да се сезират за случая с Фернандо Каранга, при който той бе съзнателно сакат, и да ревизират има ли подбуждане към такова закононарушение, от кое място идва поръчителството, както и какви са хората, разпространяващи информация за него 48 часа преди случая.

Чао ЦСКА, довиждане Каранга, довиждане Стамен
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР