ЦСКА и Локомотив Никола Нанов се срещат във втори 1/2-финал

ЦСКА и Локомотив Никола Нанов се срещат във втори 1/2-финал ...

ЦСКА и Локо НН определят втория финалист на държавното по водна топка


ЦСКА и Локомотив Никола Нанов се срещат във втори 1/2-финал от Суперфинала на държавното първенство по водна топка за мъже във Варна. Очаква се мачът между софийските отбори да започне около 19:30 часав събота, 12 юлина плувен комплекс „Приморски“ след края на първия полуфинал между Аква Спорт и Черноморец.

Сблъсъкът между ЦСКА и Локо НН е най-натовареният с традиция, емоции и стари сметки за уреждане в българската водна топка, особено в последните десетина години. От 2010 година досега и двата големи съперника от столицата имат по 4 спечелени титли, а останалите три са на сметката на Варна, но на различни отбори (Черно море – 2010, Комодор – 2016, КПС Варна – 2020).

На същата фаза от първенството ЦСКА и Локо НН се срещнаха отново през 2019 г. в басейн „Парк Арена Бургас“. Тогава Локомотив НН победи трудно, а след това спечели и златните медали в първенството. В същото време ватерполистите на „червените“ не са ставали шампиони от 2015 година, което със сигурност сега ги зарежда с още повече амбиция и желание да триумфират с титлата във Варна.Източник: gong.bg