Цитат от статията на Владимир Путин за Втората световна война,

...
Цитат от статията на Владимир Путин за Втората световна война,
Коментари Харесай

Руски историк: В статията си за войната Путин използва фейк цитат, приписан на Хитлер

Цитат от публикацията на Владимир Путин за Втората международна война, който е приписан на Адолф Хитлер, в реалност не съществува, декларира съветският историк и архивист Игор Петров, представен от изданието Медуза.

В публикацията си съветският президент твърди, че Хитлер е споделил следното: " Нашата политика към народите, населяващи необятните простори на Русия, би трябвало да се показва в насърчаване на всяка форма на различия или резкол. "

В публикацията си Путин не показва кой е източникът на несъществуващия откъс, само че посредством други изявления, в които той е употребен, Игор Петров открива, че е въодушевен от книгата на Хенри Пикер " Разговори на маса ", отдадена на Хитлер.
 Путин поучава и хока Запада за 75 години от края на Втората международна война
Путин поучава и хока Запада за 75 години от края на Втората международна война

Загрижи се за системата за попречване на огромни спорове

В реалност, даже в самата книга проблематичният откъс липсва .

Най-близкото по дух изявление гласи: " И за това, властвайки над покорените от нас нации в източните земи на райха, би трябвало да се ръководим от един главен принцип: да дадем опция на тези, които желаят да се употребяват с индивиуални свободи, заобикаляйки каквито и да форми на държавен надзор, и в същото време да създадем всичко с цел да бъдат тези нации на допустимо най-ниско равнище на културно развиване. "

Историкът отбезялзва също, че разбор на книгата на Пикер, оповестен през 2019 година, е открил, че в нея са предадени не достоверни думи на Хитлер , а редактирани със задна дата мемоари на други хора.

Изданието отбелязва още един подробност: Путин се опира на книга, която през 2010 година, с решение на съветски съд, е включена във Федералния лист на екстремистските материали.

Статията на Владимир Путин беше оповестена в списанието " The National Interest ", обвързвано с руснака Димитри Саймс - прочут още като Дмитрий Симкин, и с кръгове към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР