Циститът е често срещано заболяване, което засяга пикочния мехур. Симптоми

...
Циститът е често срещано заболяване, което засяга пикочния мехур. Симптоми
Коментари Харесай

Кои са най-често използваните лекарства при цистит


Циститът е постоянно срещано заболяване, което визира пикочния мехур. Симптоми са чести позиви за уриниране, съпроводени с дискомфорт и болки на по-късен стадий. Може да се появи кръв в урината и нараснала телесна температура.

Симптомите при цистит се повлияват бързо след назначение на подобаващата терапия. Това видимо усъвършенстване на признаците кара множеството хора да прекратят лекуването прибързано. Това е неправилно държание, което е причина за недолекуване на инфекцията с следващо хронифициране.

Първи признаци на цистит (парене, болежка, постоянно уриниране) се повлияват сполучливо с лекарства въз основата на растителни екстракти . Такива са фитопродукти, съдържащи мечо грозде и алена боровинка.



Свързани публикации.. Антибиотици – хинолони 0 Мечо грозде и алена боровинка – при цистит 0 Пак цистит - за какво не ме оставя на мира? 0

Мечо грозде . Листата от мечо грозде работят антибактериално като повлияват огромен набор бактерии, причиняващи цистит (вкл. E. coli). Антибактериалният резултат се дължи на дейното вещество арбутин. За да се задейства антибактериалното му деяние е нужна алкална среда.

Препоръчително е по време на лекуването с мечо грозде да подбирате алкални храни или да пиете чай от билката, фалшифициран с лъжичка сода бикарбонат. Арбутин-съдържащите медикаменти не трябва да бъдат одобрявани за повече от 1 седмица без лекарски съвет. И не повече от 5 пъти в годината.

Червена боровинка . Действието й се дължи на съдържащите се проантоцианидини. Те попречват закрепването на болестотворните микроорганизми в пикочните пътища. Лечението с тези артикули изисква нараснал банкет на течности, за най-благоприятен резултат.

Антибиотици . Приемът на антибиотици за лекуване на цистит се реализира след консултация с доктор, при направени нужните проучвания (урина, антибиограма). Наличието на бактериален напредък в урината и задълбочаване на признаците постанова антибиотично лекуване.

Еталон при лекуването на цистит е Ciprofloxacin (химиотерапевтик). Той е широкоспектърен медикамент, с отличен резултат при уринарни инфекции. Стандартната доза при цистит е по една таблетка през 12ч. Лечението би трябвало да продължи 5 до 7 дни. На края на лечението би трябвало да се назначи проучване на урината, с цел да се удостовери окончателното изцеление или да се продължи антибиотичното лекуване.

Приемът на мляко, млечни артикули, кофеинови питиета, антиациди, желязосъдържащи артикули понижават успеваемостта на Ciprofloxacin. Приемът му по време на бременност и при деца под 12г. е безусловно неразрешен.

Друг постоянно изписван антибиотик е Fosfomycin. Предлага се под форма на саше. Приемът може да едно- или нееднократен според от положението на пациента.2667
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР