Циментовоз уби работничка в строителната фирма “Грома холд“, в базата

...
Циментовоз уби работничка в строителната фирма “Грома холд“, в базата
Коментари Харесай

Циментовоз уби работничка в строителна фирма

Циментовоз умъртви работничка в строителната компания “Грома холд “, в базата й в благоевградското село Бело поле, съобщи 24 часа.

Водачът на товарния автомобил правил маневра на територията на индустриалната база на компанията, не забелязал дамата и я блъснал, вследствие на което тя умряла на място. Шофьорът и автомобилът са наети от друга компания – сътрудник на “Грома холд ”.

От Groma Hold показаха надълбоко страдание за трагичния случай.

“В случая няма забъркани чиновници и техника на компанията, той е породен от тежкотоварно транспортно средство на компания, която е наш снабдител. Покрусени сме и изричаме откровени съболезнования на фамилията и околните на починалата. ”

Полицията е почнала следствие на трагичния случай, лидерът е арестуван за 24 часа. От Инспекцията по труда също вършат инспекция дали са били спазени всички условия за сигурност.

                                           Ръст на трудовите злополуки у нас

Според статистиката на Националния застрахователен институт от началото на годината у нас са засечени към 1300 нарушавания, което е с 5% повече, в сравнение с за същия интервал на 2022 година

                                                Циментовоз умъртви работничка

По данни на Национален осигурителен институт от началото на годината досега са станали 1269 злополуки на работните места. Като случаите при мъжете са се нараснали с близо 13%. Според специалистите аргументите са свързани с неглижиране на разпоредбите за сигурност.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg