Циклонът Татяна, който донесе валежите от сняг у нас, вече

...
Циклонът Татяна, който донесе валежите от сняг у нас, вече
Коментари Харесай

Изпращаме „Татяна“, нов циклон ще затопли времето у нас

Циклонът " Татяна ", който донесе преваляванията от сняг у нас, към този момент се измества на североизток. Това ще докара до възстановяване на времето, демонстрират краткосрочните модели на времето, показани тази заран в " Дарик кафе ".

Този циклон не е нещо извънредно, а е начало на зимата. Вчера след изобилните снеговалежи на запад, по високите полета, Северозападна България, Предбалкана и планините натрупа първия сериозен сняг.

Сега обаче следва стопляне, изключително в източната част на страната и северно от планините. Това се дължи на обстоятелството, че над Централното Средиземноморие ще се засилва " фабриката за циклони ".

Следващите дни - в сряда и четвъртък, ще се образува нов средиземноморски циклон с път на придвижване на запад от България. Нашата страна и Балканския полуостров ще останат в неговата топла част. Ще се образува подобен циклон, който ще донесе транспорт на доста топъл въздух от юг югозапад.

В сряда, четвъртък и петък дневните температури на изток ще се повишат до 15-17 градуса. Ще има мощни пориви напразно изключително по Черноморието от юг-югозапад. Ще духа на север от планините, т.нар, фьонов резултат и температурите ще се покачат.

Само северозападната част на България и западната част ще бъдат по-защитени от този транспорт на топъл въздух. В тези региони температурите ще бъдат сред 7-8 до 10 градуса. Снежната завивка ще се стопи бързо, в това число и в по-високите част на планините.

Ако има идващ дъжд, евентуално е той да падне към вторник идната седмица. Тогава ще стартира ново захлаждане, температурите ще паднат до нормалните за този сезон. Около 11 и 12 декември ни чака ново съществено стопляне на времето, с температури над 12-14 градуса. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР