Циклите на Луната поднасят невероятни ефекти на тялото ни! Променя

...
Циклите на Луната поднасят невероятни ефекти на тялото ни! Променя
Коментари Харесай

Ефектът на лунната диета при пълнолуние и новолуние

Циклите на Луната сервират невероятни резултати на тялото ни! Променя се атмосферното налягане и придвижването на водата. По време на пълнолуние е отлив, когато водата се сгъстява.

А по време на Новолуние е таман назад – водата се уголемява и провокира прилив. Благодарение на тези външни процеси в телата ни също се трансформира обмяната на веществата (разпределението на водата и микроелементите).
 

При пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се придвижва вътре в клетките, а при новолуние настава противоположният развой: водата се придвижва на открито от клетките на тъканите. Предвид тези особености, може от време на време да се съблюдава диета, която ще усъвършенства придвижването на водата в организма, ще прочисти тялото, ще форсира отделянето на мазнините и токсините.

Диетата при пълнолуние

се основава на използването на течности

Тя ви оказва помощ да се справите със задържането на течности в организма.

Диетата при новолуние води от организма водата, токсините и

подтиква процесите на липолиза

(разлагането на мазнини, складирани в клетките).

Лунната диета възбужда организма, оказва помощ му да употребява изцяло запасите си от ензими (те са необходими  за смилането на храната и усвояването на питателните вещества).

Препоръчваме ви, ако решите да опитате – във всяка една от двете лунни диети да организирате по два режима: къс (24 часа при пълнолуние и при новолуние за 36 часа) и уголемен (до 6 дни). Ако се чудите какви са възможните странични резултати – лунната диета не се предлага при някои метаболитни болести като диабет или заболявания на кръвта.

Диета при пълнолуние

Диета 24 часа:

Тя стартира в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Менюто съдържа единствено течности. Може да се пие вода (изворна, варена, минерална), пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци. Резултатът няма да се забави дълго. Загубата на тежестта е 250 грама до 1 кг, организмът ще се прочисти и ще спаднат отоците.

Диета 6 дни:

През първия ден се ядат единствено сурови или варени зеленчуци. В идващите два дни и двата дни след гладуването се ядат единствено ананас и гъби (яде се четири пъти на ден). Ананасът има диуретично деяние и предотвратява натрупването на мазнини. Гъбите би трябвало да са приготвени на пара или варени с малко подправки и малко зехтин (студено пресован). Гъбите са ниско калорични и съдържат протеини, които са храна за мускулите.

Внимание: Тази диета не би трябвало да продължава повече от шест дни, в това число и деня на гладуването!

Диета 3 дни:

Диетата при пълнолуние може да се ограничи до три дни:

♦ първи ден – сурови или варени зеленчуци

♦ втори ден – единствено течности

♦ трети ден – единствено ананас и гъби

Резултатът – дейно разчистване на тялото и понижаване на тежестта с 1-3 кг според от продължителността на диетата.

Диета при новолуние

Диета 36 часа:

Диетата стартира в 18 часа в деня преди новолуние и продължава 36 часа. Менюто включва супи и зеленчуков бульон 4-5 пъти дневно. Супата може да бъде приготвена от обичаните ви зеленчуци. Растителните бульони имат скъпи диуретични свойства.

За да се избегне монотонността, може един път дневно да се пие бульон от домашни птици, месо или риба. Зеленчуковите супи и бульони доставят организма с минерални субстанции. В супите се съдържа целулоза, която притъпява възприятието за апетит.

Резултатът – интензивно пречистване на организма и понижаване на тежестта с към 500 грама. Ако се употребява единствено зеленчуков бульон, загубата на тегло може да доближи 1 кг.

Диета 6 дни:

Трите дни преди новолуние и двата след се употребяват сурови и варени зеленчуци. Да не забравяме, че би трябвало да приспособяваме нашите потребности към диетата. Не е належащо диетата да се трансформира в изтезание.

Единственото ограничаване – диетата, не би трябвало да продължава повече от 6 дни. Резултатът – загуба на тегло с 1-3 кг. според от продължителността.

 

lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР