ЦИК изпрати до фирмата „Сиела Норма“ писмена покана за преговори

...
ЦИК изпрати до фирмата „Сиела Норма“ писмена покана за преговори
Коментари Харесай

Цв. Томов: Ако няма нов договор за машини за гласуване, ще организираме изборите с наличните

ЦИК изпрати до компанията „ Сиела Норма “ писмена покана за договаряния по публичната поръчка за доставка на още 1500 машини за изборите.

Преговорите са планувани за 14 часа в понеделник. Фирмата ще получи план на контракт и още на следващия ден може да показа оферта и ценово предложение за машините.

В петък шефът на „ Сиела Норма “ Веселин Тодоров осведоми ЦИК, че оповестената цена от 6 милиона и 500 хиляди лв. за машините е незадоволителна. По пресмятане на доставчика ще бъдат нужни 15 милиона лв..

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов съобщи, че избори могат да се осъществят и с наличните до момента 9600 машини:

„ Ако не се стигне до контракт, ще организираме изборите с наличните машини за гласоподаване и ще следим деликатно обстановката.

Явно е, че акцентът би трябвало да падне доста повече върху подготовката на екипите в тези секции, които можем да преценим като по-рискови - в дребни обитаеми места, с огромен брой гласоподаватели.

Организацията на гласуването би могла да разреши да се обезпечат условия за гласоподаване на всички гласоподаватели, даже в най-големите секции “.

Същевременно през днешния ден в три региона на София - "Люлин ", "Триадица " и "Подуяне " - беше извършено пробно машинно гласоподаване. Средно минута е била нужна за вота на гласоподавател, демонстрират данните досега.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР