Цигуларят Васко Василев ще преподаде знанията си в класическата музика

...
Цигуларят Васко Василев ще преподаде знанията си в класическата музика
Коментари Харесай

Васко Василев става професор в Полша

Цигуларят Васко Василев ще преподаде знанията си в класическата музика на мастър клас в полския град Шчечин. Българинът бе определен от локалната академия за един от професорите за просветителното събитие.

Освен него умения с инструмента ще предават още Кшищоф Венгжин, Емануел Салвадор и други Ентусиастите да „ откраднат поминък “ от потвърдилите се към този момент музиканти ще могат да се запишат за присъединяване в мастър класа до 15 март, като във формуляра имат опцията да изберат дали да бъдат дейни или пасивни курсанти, написа вестник " Монитор ".

Именно класът с цигулка ще посрещне най-вече студенти, издават уредниците. Общо 14 места са свободни за лекциите на Василев и компания, до момента в който за други принадлежности като виола и чело ще бъдат признати едвам по 8 начинаещи музиканти. „ Участието се дефинира по реда на заявките “, прецизират още от класическата академия.

Всички възпитаници пък ще бъдат посрещнати сред 26 април и 3 май в Шчечин. Организаторите си резервират правото да трансформират графика със занятията поради проблематичната конюнктура, обвързвана с COVID-19.

Към момента обаче проектът включва провеждането на самостоятелни уроци с курсантите, работа с камерни групи. Участниците ще имат опция да работят и върху лични стратегии дружно с одобрените си преподаватели. Василев и останалите професори ще приготвят студентите още за оркестрови прослушвания, записване и издание на лични записи, дейно потребление на обществените платформи и способи за финансиране на художествени планове.

Класическата академия в Шчечин е предопределена за ученици на художествени учебни заведения и соло музиканти, свирещи на струнни принадлежности.

Междувременно Василев няма да наруши традицията си да се върне и тази година в родината. Майсторът на тънката струна ще свири за феновете си в зала 1 на НДК на 20 октомври. Концертът ще се състои година откакто цигуларят означи 50-годишния си празник в столичен клуб.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР