Цигани методично изсичат гората край врачанското село Ракево, съобщи BulNews,

...
Цигани методично изсичат гората край врачанското село Ракево, съобщи BulNews,
Коментари Харесай

Цигани безчинстват из горите във Врачанско

Цигани методично изсичат гората край врачанското село Ракево, заяви BulNews, базирайки се на сигнали на локални възмутени поданици. През целия зимен сезон ромите бракониерстват в гората. Покрай захлаждането в този момент още веднъж са тръгнали да си „ берат “ дърва.

Хората от Ракево се оплакват, че всеки ден избрана група роми секат поголовно дърветата и товарят с тях по няколко каруци. Въпреки че горските управляващи и полицията от време на време вършат акции по задържане на бракониерите, изловените не са доста, а откакто ги глобят, не си заплащат актовете .

Според някои от жителите на селото държанието на въпросните бракониери се дължи само на защита от страна на кмета на селото Малин Тончев.



„ За тези хора няма полиция, горски и закони. Тези карат коли без да имат приключен и втори клас, само че изобщо не се опасяват от нищо и никого. Не знаем ще се разсънят ли полицията и горските в миналото или спят зимен сън и си затварят очите. Разочаровани сме към този момент от властта “, разясняват потресените локални.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР