Цифровизацията има голяма значение за свързване между отделните държави и

...
Цифровизацията има голяма значение за свързване между отделните държави и
Коментари Харесай

ЕП готви нови мерки за борба с кибертероризма

Цифровизацията има огромна значение за свързване м ежду обособените страни и райони.

Това съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни по време на конференция за киберсигурност в Брюксел, проведена от евродепутата от ЕНП Емил Радев.

 Кибертероризмът във фокуса на Европейския парламент
Кибертероризмът във фокуса на Европейския парламент

Темата инициира българският евродепутат от ЕНП Емил Радев

Трябва да сме деликатни, предизвести той.

" Ислямска страна " употребява опциите на цифровизацията за свързване с бъдещи млади терористи, посочи Таяни.

Евроинституциите също не са предпазени от кибертероризъм. Тероризмът има доста лица, акцентира ръководителят на Екологичен потенциал.

Трябва да се защитим и да сме деликатни, предизвести Таяни.

Кибератаките не са забележими. Той се надява в идващия бюджет на Европейска комисия да има повече пари за цифрова сигурност .

Борбата с тероризма би трябвало да бъде битка и за киберсигурност, настоя Антонио Таяни. Съдебната система би трябвало да се осъвремени, съгласно него. Службите за сигурност също би трябвало да се модернизират, по думите му.

Тероризмът се модернизира, счита Антонио Таяни. Затова Екологичен потенциал ще предложи ограничения за битка с кибертероризма и проведената престъпност. Трябва да реагираме по един по-модерен метод, настоя още той.

80% от европейските жители желаят ограничения за киберсигурност, по думите на Таяни. Затова трябвало да се отговори на упованията им.

Таяни даде обещание повече средства на еврокомисаря Мария Габриел, с цел да има повече сигурност.

Кибератаките не познават граници, изясни на собствен ред тя. Кибератаките засягат основни браншове. Габриел желае евроинституциите да отидат по-далеч от думите, да се набележат ограничения. От една страна цифровизацията носи доста благоприятни условия, акцентира еврокомисарят ни. Тя носи и закани за киберсигурността, по думите й.

Габриел желае обединен и сигурен дигитален пазар. Българският еврокомисар настоя страните членки на време да вкарат евронормите, с цел да се подсигурява сигурността на жителите.

Европа готви ограничения за отговор при необятно огромни хакерски атаки. До края на 2018 законодателството в сферата би трябвало да бъде признато.

Киберзаплахите няма да чакат европейското законодателство, предизвести Мария Габриел. 450 милиона евро влага Европейски Съюз в основни планове за киберсигурност. Днес имаме потребност от киберексперти, уточни тя и предизвести за дефицит на фрагменти.

На първо място постоянно е сигурността на европейския жител, безапелационен бе българският представител в Екологичен потенциал Емил Радев. Темата за киберсигурността не е нова, изясни той. Колкото по-технологична е една страна, толкоз по-уязвима е тя откъм хакерски атаки.

Радев желае Европейски Съюз да е една стъпка напред в киберсферата. Европейски Съюз разполага с принадлежности да противостои на кибертерористични офанзиви, този извод през днешния ден чака да чуе нашия евродепутат. Един от всеки 5 компютри в индустрията е обект на хакерска атака.

Главният прокурор на България Сотир Цацаров също взе присъединяване в конференцията, като посочи какъв брой е значимо за съдиите и прокурорите да схващат киберпрестъпността . По-трудно осъзнаваме, че тероризмът е в компютрите ни, предизвести той. Обвинител номер едно е уверен, че ще се стигне до практическо решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР