Цифровите технологии отдавна са факт в сферата на медицинските услуги,

...
Цифровите технологии отдавна са факт в сферата на медицинските услуги,
Коментари Харесай

Онлайн платформа и приложение осигуряват онлайн консултации с лекарите




Цифровите технологии от дълго време са факт в областта на медицинските услуги, в това число в България. Отскоро онлайн консултирането с най-хубавите медицински експерти към този момент става елементарно, налично и надеждно след сливането на цифровата платформа за онлайн резервации на часове при лекари Superdoc.bg с приложението за медицински онлайн съвещания Healee.

Компанията Superdoc.bg започва своята активност при започване на 2016 година със лични средства, като форсира развиването си през 2017 година откакто завоюва финансиране по европейски план. Собственикът Ваня Чонева е маркетинг специалист с над 20 година опит в опазването на здравето и фармацията. В момента цифровата платформа има над 850 регистрирани дейни лекари от цялата страна, над 120 000 регистрирани пациенти, а през платформата са направени над 400 000 онлайн резервации. Лекарите са приблизително с над 40% онлайн резервации и им остава повече време за прегледи. А новите пациенти на платформата порастват с над 10 000 на месец, изясняват от Superdoc.bg. След прегледа всеки пациент може да остави мнение и да помогне на други консуматори да създадат своя избор.

Healee оперира на българския пазар от март 2018 година Сред екипа, основал приложението, е Христо Косев - един от създателите на Telerik, водач в бранша на принадлежности за разработка на програмен продукт, добита от американската компания Progress през 2014 година От старта си досега приложението е привлякла 7000 пациенти, които са я конфигурирали на мобилните си устройства.

„ Отличното цифрово взаимоотношение и допълнение на двете услуги дава бърз, елементарен и своевременен достъп до специaлизирана здравна грижа, настояват от двете компании. - Пациенти от цялата страна могат за минута да се свържат и да се поучават със своя доктор или с определен експерт, без да е нужно да чакат пред кабинетите в болничните заведения. Пестят се време, средства, стрес, чакални. Ако лекарят реши, пациентът може да бъде съветван онлайн, изключително когато се касае за второстепенен обзор, разчитане на резултати от проучвания или следене на заболяване. А когато казусът изисква посещаване в кабинета, пациентът може да резервира непосредствено час през Superdoc.bg.”

Свързването с доктор в Healee става посредством персоналния код на експерта, който той дава на своя пациент. Ако пациентът няма код, а се нуждае от консултация с доктор от дадена компетентност, един от всички лекари от екипа на Healee поема случая. Всеки доктор самичък дефинира каква да бъде таксата за онлайн консултация съгласно съответния случай.

С помощта на платформата Superdoc.bg може да бъде открит доктор когато и да е на най-удобното място в страната. Може да бъде запазен час за обзор от мобилно устройство, до момента в който пациентът пътува в колата си или в градския превоз. „ Ако е в чужбина, в различен град или няма опция да отидете на обзор, има алтернатива да направи онлайн консултация с Healee, без да е нужно да пътува и да размества програмата си “, изясняват основателите на приложението.

И двете компании компании настояват, че са съвместими с GDPR. “Всички данни за пациентите са анонимизирани по дифолт - не се съхраняват е-пощи или IP адреси. Всички данни, които евентуално могат да разпознават пациента (съобщения, изображения, видеоклипове), са криптирани. Пациентите сами вземат решение каква част от данните си да споделят с лекаря по лична преценка “, прибавят от Superdoc.bg и Healee.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР