Цифровата инфраструктура се нуждае от мощно вливане на париПроектите за

...
Цифровата инфраструктура се нуждае от мощно вливане на париПроектите за
Коментари Харесай

Центровете за данни са най-апетитни за инвеститорите

Цифровата инфраструктура се нуждае от мощно вливане на пари

Проектите за цифрова инфраструктура са най-атрактивната капиталова опция сега (снимка: CCO Public Domain)

На пазара за дейта центрове се следи висока интензивност от страна на световните вложители. Те виждат, че цифровата инфраструктура се нуждае от вливане на пари, с цел да обезпечи растежа на „ стопанската система на данните ”, написа datacenterfrontier.com.

От възходящия интерес на вложителите се възползват водещите оператори на центрове за данни. Така да вземем за пример, Compass Datacenters – компания, профилирана в проектирането и построяването на корпоративни и комерсиални центрове за данни в Северна Америка, събра 3 милиарда $, с цел да финансира новия си стадий на напредък.

В началото на юли 2019 година суверенният фонд на Сингапур GIC и най-големият оператор на центрове за данни в света Equinix оповестиха основаването на взаимно дружество, което ще построява и обслужва нови центрове за данни с висока степен на мащабируемост в Европа. Партньорите вложиха 1 милиарда $ в този план.
още по тематиката
Equinix и GIC възнамеряват създаване на шест осведомителни центъра. Всеки от тях ще бъде планиран за инсталиране на повече от 10 хиляди сървъра.

„ Цифровата инфраструктура е най-атрактивната капиталова опция в този момент ”, споделя Томас Барак, общоприет шеф на капиталовата компания Colony Capital.

Според Марк Ганци, началник и съосновател на капиталовата компания Digital Bridge, цифровите връзки се развиват с невиждана скорост, което води до повишаване на търсенето на мрежова инфраструктура от страна на телекомуникационните оператори и притежателите на центрове за данни.

Colony и Digital Bridge сътвориха взаимен фонд Digital Colony Partners, който ще влага в разработчици на технологии за мрежова инфраструктура. Партньорите чакаха да привлекат 3 милиарда $ за плана, само че общата сума се оказа по-висока – над 4 милиарда $, заради засиления интерес от застрахователни компании, държавни и пенсионни фондове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР