Центровете за спешна медицинска помощ във Враца, Видин и Монтана

...
Центровете за спешна медицинска помощ във Враца, Видин и Монтана
Коментари Харесай

Спешните центрове в Северозапада получиха нови линейки /снимки/

Центровете за незабавна здравна помощ във Враца, Видин и Монтана получиха нови коли за спешна помощ, научи организация BulNews.
Подразделенията в Северозапада са част от 20 центъра в страната, които са оборудвани с общо 28 транспортни средства.
„ Това са последните коли за спешна помощ по контракта със „ Ситроен “, по който за потребностите на незабавна помощ закупуваме общо 78 санитарни коли 4х4, вид Б. От всички 400 санитарни коли, планувани по плана, доставени към този момент са 220 общо. Целта ни е до края на м. ноември 2021 година всички коли да са предадени на незабавните екипи в страната “, уточни министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов при предаването на колите за спешна помощ в Божурище.
Проект № BG16RFOP001-4.001-0001-С001 „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ е финансиран от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР), посредством Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815.62 лева и период на осъществяване до 23.10.2021 година
Припомняме, че Министерството на здравеопазването има подписани три контракта за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни коли.
До дни следва да бъде оповестена и последната процедура - за закупуване на 42 високопроходими коли за спешна помощ, за което Министерският съвет отпусна спомагателни 2.5 млн. лева
Всички коли за спешна помощ разполагат с цялостен комплект здравно съоръжение за оказване на незабавна помощ, като гаранционният период на колите и апаратурата е 5 години.
Големият капиталов план за рационализация на незабавната помощ се осъществя на територията на цялата страна, като с изключение на закупуването на 400 санитарни коли, са планувани строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване и възстановяване на достъпа в 237 обекта от системата на незабавна здравна помощ (спешните отделения в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 Центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиали и 6 изнесени екипа). Отделна активност по плана планува модернизирането на всички пространства в структурите на незабавната помощ с нови съоръжение и обзавеждане.
Чрез осъществяване на дейностите по плана ще се обезпечи подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравната помощ и за обезпечаването на равнопоставен достъп до качествена здравна помощ при незабавни положения в сходство с най-хубавите европейски практики и условия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР