Центровете за рехабилитация и социална интеграция, Дневните центрове и Центровете

...
Центровете за рехабилитация и социална интеграция, Дневните центрове и Центровете
Коментари Харесай

МТСП с много важна информация относно работата на Центровете за рехабилитация и социална интеграция

Центровете за рехабилитация и обществена интеграция, Дневните центрове и Центровете за социална поддръжка ще продължат да организират самостоятелни занимания със записаните в тях деца, младежи или възрастни оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Това включва работа с рехабилитатори, психолози, обществени педагози, логопеди, слухово-речеви рехабилитатори и други експерти. С влизането в действие на рестриктивните мерки поради пандемията от COVID-19 се лимитира работата в групи. В същото време искащите да употребяват тези центрове може да бъдат насочвани към тях след предварителна оценка на потребностите и при съществуване на свободни места. Такива указания бяха изпратени и от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) към общините. В пълномощията на кметовете на общините, в качеството им на снабдители на обществените услуги, е предприемането на ограничения и дейности, ориентирани към предварителна защита на риска от разпространяването на COVID-19 и обезпечаване сигурността на потребителите и личния състав в услугите за прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Настаняванията в профилираните институции и в обществените услуги резидентна грижа е единствено в случаи на изрично потвърдена неотложност и при липса на друга различна опция. Обикновено тези случаи се отнасят за хора в неспособност сами или благодарение на своите близки да задоволяват ежедневните си потребности, както и за изпаднали в спешна обстановка. По смисъла на Закона за обществени услуги „ Кризисна обстановка " е такава, при която човек е в беззащитност, неустойчивост или в заплаха за живота, не предстои на хоспитализация и не е в положение да се оправи самичък или благодарение на различен.



При незабавните случаи нуждаещият се може да бъде настанен след показване на негативен PCR тест за ковид, изработен не по-рано от 48 часа преди постъпване в обществената услуга. За хората, които нямат опция да поемат за своя сметка или благодарение на околните си разхода за PCR теста, АСП може да отпусне еднократна помощ. Деца или възрастни може да бъдат настанени по неотложност и без извършен PCR тест, като наложително се основава организация да бъдат изолирани в независима стая за 14 дни, прецизно се съблюдават всички противоепидемични ограничения и се наблюдава здравословното им положение за поява на признаци на COVID-19. Ако такива се проявят, би трябвало да бъде направена незабавна консултация с персоналния или различен общопрактикуващ доктор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР