Центровете за превенция и контрол на заболяванията (CDC) на САЩ

...
Центровете за превенция и контрол на заболяванията (CDC) на САЩ
Коментари Харесай

В САЩ позволиха на ваксинираните да се събират на закрито без маски

Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите (CDC) на Съединени американски щати разгласиха дълго чаканите насоки с най-хубавите практики за американците, които са изцяло ваксинирани против ковид, оповестяват АП и други медии.

Според напътствията тези, които са изцяло имунизирани, могат да се събират на закрито с други изцяло ваксинирани без маски или съблюдаване на обществена отдалеченост.
 Сенатът на Съединени американски щати преглежда $1,9 трлн. финансова помощ
Сенатът на Съединени американски щати преглежда $1,9 трлн. финансова помощ

След като бе признат от Камарата на представителите

В допълнение тези, които са изцяло имунизирани, могат безвредно да се събират на закрито с неимунизирани хора от едно домакинство без маски. Втората тенденция евентуално е огромно облекчение за по-възрастните американци , защото доста от тях към този момент са ваксинирани, а не са се събирали с роднините си от месеци поради пандемията от ковид.

Препоръките са издадени след няколкодневно отсрочване предходната седмица . Те значат, че имунизираните имат някакви привилегии.

Според CDC за изцяло имунизирани се смятат тези, при които са минали минимум две седмици след слагането на втората доза . Тъй като имунизацията на Johnson & Johnson е от една доза, за цялостна отбрана се смята две седмици след слагането на имунизацията.

През последната седмица Съединени американски щати приблизително са поставяли по 2,2 милиона дози от ваксини против ковид дневно. В събота е регистриран нов връх - 2,9 милиона дози за един ден . Това значи, че президентът Джо Байдън ще успее да извърши без проблем заложената цел управляващите да слагат 100 милиона дози през първите 100 дни от ръководството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР