Централното председателство на македонския коалиционен партньор Дeмократичен съюз за интеграция

...
Централното председателство на македонския коалиционен партньор Дeмократичен съюз за интеграция
Коментари Харесай

Османи: ДСИ готова да напусне управлението в РСМ след конституционните промени

Централното председателство на македонския съдружен сътрудник Дeмократичен съюз за интеграция (ДСИ) завърши съвещанието си в партийната централа в Мала Речица. Това заяви външният министър Буяр Османи, представен от МИА.  

Предварителните условия, отправени към тях, са признати, с цел да има промени в Конституцията и започване на договаряния за участие в Европейския съюз (ЕС). Османи сподели, че няколкочасовото съвещание е било отдадено извънредно за това решение.

Той уточни, че на сесията е оценена срещата на премиера Димитър Ковачевски с ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.  След това е имало отговор от ДСИ по отношение на настояването на опозицията за сформиране на държавно управление, в което тяхната партия няма да взе участие, като причина за поддръжка на конституционните промени.
 Вътрешна македонска революционна организация предизвестява новия кабинет за Северна Македония
Вътрешна македонска революционна организация предизвестява новия кабинет за Северна Македония

Свидетели сме на нападателна дипломатическа атака на Скопие

ДСИ е подготвен да напусне държавното управление в същия ден, когато конституционните промени влязат в действие, в случай че това е причина опозицията да поддържа конституционните промени, сподели Османи.

Той сподели още, че през днешния ден няма по-голям въпрос от европейското бъдеще на страната и европейското бъдеще на жителите.

Имаме исторически късмет, който, в случай че го пропуснем, сигурно няма да го имаме в идващите 10-20 години. Ето за какво ДСИ, оценявайки този подтик въз основа на достоверна информация, която също показах на сесията на КП и това, което изясни Али Ахмети, взе решение да поддържа такова решение, при което ще поддържа държавно управление без представители  в деня, в който влязат в конституционните ремонти са в действие, уточни Османи.

ДСИ споделя, че тяхното председателство желае редом да се организира различен развой.

Това е началото на инспекция и следствие на всички политически партии, като се стартира от президентите до последния партиен функционер, в това число депутати и чиновници, с цел да се приключи тази партийна корист с битката с корупцията. Смятаме, че е доста значим развой да създадем среда за създаване на доверие, тъй че този развой да се реализира по-бързо, уточни Османи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР