Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на

...
Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на
Коментари Харесай

ДПС ще издигне кандидати за президент и вицепрезидент

Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и записва претендентите на Движение за права и свободи за президент и вицепрезидент на Републиката, това реши Движението за права и свободи на свое онлайн съвещание на Централния съвет, оповестиха от пресцентъра. На съвещанието бяха утвърдени  критерии и процедура за номиниране на претенденти за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 година. Сред критериите за номинации на претенденти са да бъде избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движението за права и свободи и на либерализма.

По време на съвещанието бе изработен разбор на настоящата политическа обстановка по области и бе призната декларация, която осъжда остро всяко тъпчене за Законите на страната и Конституцията на Републиката.

 

Целият текст на декларацията:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

на ЦС на Движение за права и свободи

 

Централният съвет на Движение за права и свободи осъжда остро всяко тъпчене на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на предпазените с интернационалните контракти цивилен и политически права на жителите и предизвестява, че няма да разреши потреблението на държавния наказателен уред за предизборните цели на президента и неговите министри.

На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи интензивно в предизборната акция и употребявайки методите на комунистическия режим, напомни най-ужасяваща част от историята на 20 век.

Масово членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, като партийни функционери, кметове или чиновници в общински администрации, бяха подлагани на непрестанен полицейски тормоз, правиха се обиски, арести, в нарушаване на законите на страната.

Полицейските чиновници принуждаваха хората да подписват протоколи, че няма да се занимават с предизборна акция, че няма да популяризират предизборни материали, в случай, че партийните функционери имат главно отговорности да вземат участие интензивно в предизборната акция и в предизборните мероприятия. Абсурдна беше обстановката и при чиновниците от общинските администрации, които бяха възпрепятствани да извършват главните си отговорности по образуване на изборите.

Целта беше заплашване, унижение и погазване на човешкото достолепие, всъщност отнемане от съществени човешки, цивилен и политически права.

Движение за права и свободи сезира способените органи в Европейския съюз и ще упорства за осъществяване на справедлива самостоятелна инспекция на всеки един съответен случай.

Движение за права и свободи сложи въпроси и насочи питания и до министър Рашков, който си разреши да не отговори. Независимо от това, че в границите на 46-ото Народно заседание не бяха получени отговори от министъра, Движение за права и свободи ще продължи и в 47-ото Народно заседание да слага тези въпроси и ще изиска министърът да понесе своята отговорност.

Защото единствено по този начин всички ние можем да защитим демокрацията. Само по този начин можем да покажем, че комунистическият режим е окончателно отминал.

Единствено и единствено демокрацията може да ни даде свободата и да подсигурява правата ни.

Затова всички сме призвани да пазиме демокрацията. Изборите би трябвало да бъдат свободни, почтени и демократични. Гражданските и политическите права на българските жители би трябвало да бъдат предпазени и обезпечени.

Движение за права и свободи ще следи деликатно този развой и няма да разреши нито на Румен Радев, нито на Бойко Рашков да нарушават Конституцията и законите на страната.

Обръщамe се към всички български жители да бъдат смели и намерено да се опълчват на беззаконието и своеволията на самозабравили се министри. Демокрацията зависи от всеки един от нас и ние би трябвало да сме виновни пред бъдещето на страната си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР