Централноафриканската република (ЦАР) - една от най-бедните държави в света,

...
Централноафриканската република (ЦАР) - една от най-бедните държави в света,
Коментари Харесай

Руска държавна банка по погрешка отпусна 12 млрд. долара на африканска страна

Централноафриканската република (ЦАР) - една от най-бедните страни в света, извади шанс във вторник. Е, най-малко на хартия. Руската държавна банка ВТБ разгласи, че съгласно докладите ѝ на страната е провиснал заем от 12 милиарда $. Това обаче било неточност и действително не съществувал подобен заем , пишат Reuters и
Сумата участва във финансовия отчет на банката за тримесечието. В него е включена таблица с финансовите искания на ВТБ към десетки страни до 1 октомври т.г. и против ЦАР стои сумата от 801 933 814 000 рубли (12 милиарда долара).
От ВТБ са декларирали пред Reuters, че подобен заем за някогашната френска колония в реалност няма. " По всяка възможност това е оперативна неточност в системата, която кодира страните ", изясняват оттова.
От банката обаче не показват кой е отговорен за грешката и по какъв начин е допустимо отчетът да е оповестен, без тя да е видяна.
Говорителят на държавното управление на ЦАР Анге Максиме Казагуи е коментирал, че няма информация за подобен заем. По думите му обаче не звучи правдоподобно, тъй като сумата е над дълговия потенциал на страната.
Централноафриканската република има население от 5 млн. души, а брутният ѝ вътрешен артикул възлиза на 1.95 милиарда $. В последните години Русия има бизнес връзки с страната - доставя оръжия за армията ѝ. Руснак е и съветникът по сигурността на президента Фаустин-Арханге Тоуадера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР