Централно събитие в програмата на Националния литературен музей в Нощ

...
Централно събитие в програмата на Националния литературен музей в Нощ
Коментари Харесай

С “пространство” за съвремие и класика” започва нощта на музеите в Националния литературен музей

Централно събитие в програмата на Националния книжовен музей в Нощ на музеите – 2018 ще бъде литературно-музикалната вечер „ Пространство за съвремие и класика “, която ще се организира на 19 май (събота) от 18:00 часа в двора на къща музей „ Пейо К. Яворов “ в столицата.

Изявени модерни поети, белетристи, литературни критици и поети с китара ще се съберат, с цел да изразят своята респект към огромните имена в българската литературна класика. Йордан Каменов, Банко П. Банков, Петър Анастасов, Велин Георгиев, Петър Андасаров, Трендафил Василев, Надя Попова, Ивайло Диманов, Анжела Димчева, Румен Спасов, студентите Тодор Иванов, Николай Панайотов и други ще споделят мисли, зародили от съкровеното им другарство с творчеството на класиците, ще четат обичани произведения от своите кумири или ще рецитират свои стихове, отдадени на тях. Ще звучат и песни по стихове на знакови български поети.

По време на събитието ще бъдат изтеглени премиите от играта „ QR code – екскурзовод “, която ще се организира в Международния ден на музеите – 18 май 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР