Централният съвет на мюсюлманите в Германия определи антисемитизма като грях,

...
Централният съвет на мюсюлманите в Германия определи антисемитизма като грях,
Коментари Харесай

Германският мюсюлмански съвет обяви антисемитизма за грях

Централният съвет на мюсюлманите в Германия дефинира антисемитизма като грях, съобщи ДПА, като се базира на в. "Райнише пост ".
"Антисемитизмът, расизмът и омразата са огромни грехове за исляма, по тази причина ние също по този начин в никакъв случай няма да поносим това ", съобщи ръководителят на съвета Айман Мазиек.
Изказването му беше в отговор на коментар на немската канцлерка Ангела Меркел, която съобщи пред израелска телевизия през уикенда, че Германия претърпява "нови феномени посредством бежанци и други хора от арабски генезис, които донасят друга форма на антисемитизъм в страната ".
Според него изявлението й е било "както нормално диференцирано ", тъй като тя е подчертала, че антисемитизмът не се е върнал в Германия с бежанците - по думите му това се потвърждава от статистиката за престъпността.
"Ние обаче се отнасяме доста съществено към това, че измежду някои бежанци има антисемитизъм ", сподели той и добави, че съветът провежда срещи сред евреи и бежанци, а също извършва просветителни стратегии.
През последните седмици в Германия имаше няколко антисемитски набези, осъществени от мюсюлмани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР