Централният банкер на Германия Йенс Вайдман е предупредил министерския съвет

...
Централният банкер на Германия Йенс Вайдман е предупредил министерския съвет
Коментари Харесай

Бундесбанк предупреди германското правителство за засилващи се икономически рискове

Централният банкер на Германия Йенс Вайдман е предизвестил министерския съвет за повишените опасности от изстудяване на стопанската система на държавно съвещание на 6 юли. Това заяви през днешния ден немският бизнес ежедневник " Ханделсблат ", представен от Ройтерс.

Германската централна банка Бундесбанк (Bundesbank) предишния месец намали прогнозите си за икономическия напредък на страната за настоящата година. Институцията уточни, че опасенията за търговията и политиката са създали вероятностите за към момента мощната немска стопанска система по-несигурни.

През юни Бундесбанк предвижда напредък от 2 на 100 за 2018 година, което е много под прогнозата за 2,5 на 100, оповестена през декември, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вайдман е предизвестил кабинета да се приготви за по-тежки времена, показва " Ханделсблат ", базирайки се на държавни източници.

На съвещанието при започване на месеца, в което той е взел участие като посетител, централният банкер е декларирал, че държавното управление ще би трябвало да се намеси, когато настъпи новият спад. По думите му също по този начин Европейската централна банка едвам ще успее да реагира, а за нормализиране на паричната й политика ще е належащо повече време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР