Централната избирателна комисия започва днес приема на документи от партии

...
Централната избирателна комисия започва днес приема на документи от партии
Коментари Харесай

Започва регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 2 октомври -

Централната изборна комисия стартира през днешния ден приема на документи от партии и обединения за регистрация за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 октомври.

Те ще се одобряват от 9 ч през днешния ден, 10 август, до 17 ч на 17 август в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър І “ № 1.

До 30 август включително партия или коалиция може да изиска нейната регистрация за присъединяване в изборите да бъде заличена.

Номерата на партиите и обединенията в бюлетината за предварителните парламентарни избори ще бъдат избрани посредством чоп до 31 август. До същата дата, още веднъж посредством жребии, ЦИК ще дефинира и реда за показване на претендентите, регистрирани от партии и обединения, и инициативни комитети в другите форми на предизборната акция.

Не по-късно от 50 дни преди изборния ден, до 12 август, кметовете на общини би трябвало да разгласят със заповед изборните секции на територията на общината, за която дават отговор.

Също до 12 август ЦИК би трябвало да разгласи и местата в чужбина, в които на създадени до 5 година преди изборния ден – 2 октомври 2022 година, е имало формирана най-малко една изборна секция, в която са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР