Централната избирателна комисия (ЦИК) започва приема на документи за регистрация

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) започва приема на документи за регистрация
Коментари Харесай

Започва приемът на документи за регистрация на партии и коалиции в изборите   



Централната изборна комисия (ЦИК) стартира приема на документи за регистрация на партии и обединения за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 октомври т. година, от 09:00 ч. през днешния ден, съобщи dariknews. bg.

Документите ще се одобряват до 17 август сред 9:00 и 17:00 ч. в Народното събрание, пл. „ Княз Александър І “ № 1, във фоайето, директно до вход „ Ларго “.

Крайният период за подаване на документи за промени в състава на коалиция за присъединяване във вота е 17:00 ч. на 27 август т. година съгласно решение на Избирателната комисия от 5 август.

До 17:00 часа на 30 август партия или коалиция може да изиска нейната регистрация за присъединяване в изборите да бъде заличена.

Номерата на партиите и обединенията в бюлетината за предварителните парламентарни избори ще бъдат избрани посредством чоп най-късно до 31 август, съгласно хронограмата на ЦИК.

До същата дата, още веднъж посредством жребии, ЦИК ще дефинира и реда за показване на претендентите, регистрирани от партии и обединения, и инициативни комитети в другите форми на предизборната акция.

Не по-късно от 50 дни преди изборния ден, до 12 август, кметовете на общини би трябвало да разгласят със заповед изборните секции на територията на общината, за която дават отговор.

Също по този начин до 12 август ЦИК би трябвало да разгласи и местата в чужбина, в които на създадени до пет години преди изборния ден – 2 октомври 2022 година, е имало формирана най-малко една изборна секция, в която са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели. Факти бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР