Централната избирателна комисия (ЦИК) ще решава за състава на Районната

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще решава за състава на Районната
Коментари Харесай

Партиите в Стара Загора не се разбраха за състава на РИК

Централната изборна комисия (ЦИК) ще взема решение за състава на Районната изборна комисия (РИК) в 27 МИР – Стара Загора. Това стана ясно след извършените през днешния ден съвещания на парламентарно показаните политически партии при регионалния шеф Иван Чолаков. 

Проблем се оказа избора на зам.-председатели на комисията. За двете места бяха препоръчани трима претенденти.

" Продължаваме промяната " упорства мястото да е за Кристиан Баджаков, който оглавяваше РИК на последните избори. " Българска социалистическа партия за България " предложи юрист Милка Кърпачева за мястото, а " Възраждане " – Десислава Калоянова, с претекста че са трета политическа мощ в района по резултати.

Нито една от партиите не пожела да отдръпна претендента си и решението ще бъде взето от Централната изборна комисия до 10 февруари

Нямаше оборване на останалите месата в комисията. Предложението за ръководител беше единствено едно -  на Теодора Крумова от ГЕРБ-СДС. Тя и преди е оглавявала РИК-Стара Загора.

За секретар предлагането още веднъж беше единствено едно - Движение за права и свободи издигна Междну Халид, който заемаше тази служба и на предходния избор.

РИК – Стара Загора се състои от 17 членове, включително ръководител и двама заместник-председатели. 
По обявата работи: Иван Славов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР