Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе заседание утре от 10.30

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе заседание утре от 10.30
Коментари Харесай

Подготовката за изборите започва. ЦИК заседава утре

Централната изборна комисия (ЦИК) ще организира съвещание на следващия ден от 10.30 ч. Очаква се да се разисква подготовката за идните парламентарни избори. Президентът Румен Радев към този момент дефинира датата на вота за 4 април. Това стана след серия от съвещания със здравните управляващи, политическите партии и представители на самата ЦИК.

Предстои издаването на указа на президента за датата на вота. А главната цел ще бъде гарантирането сигурността на участниците в изборния развой в изискванията на пандемията. Засега не се чака смяна в Изборния кодекс, включваща гласоподаване по пощата. По всяка възможност ще се уреди единствено въпросът с обезпечаването на преносими секции или обособени други места за гласоподаване на карантинираните българи.

Трябва да се уреди въпросът и с машинното гласоподаване, което на тези избори ще е наложително. Предстои изборът на компанията реализатор.

Преди дни по отношение на въпросите по отношение на гарантирането на живота и здравето на участниците в изборите в изискванията на COVID-19 ЦИК оповестиха, че прецизно ще се съобрази с предписанията на способените здравни органи поради съответната конюнктура към датата на производство на изборите.

От Министерството на външнире работи към този момент уведомиха, че към този момент се работи за подготовката на гласуването зад граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР