Централната избирателна комисия (ЦИК) прие разпределението на мандатите между шестте

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) прие разпределението на мандатите между шестте
Коментари Харесай

Вижте окончателното разпределение на мандатите в 45-ия парла...

Централната изборна комисия (ЦИК) одобри разпределението на мандатите сред шестте политически обединения, които влизат в идващото национално заседание. ГЕРБ получава 75 мандата, " ИТН " - 51, Българска социалистическа партия - 43, Движение за права и свободи - 30, " Демократична България " - 27, " Изправи се! Мутри вън! " – 14.

С друго решение ЦИК одобри и окончателните данни от извършените избори за народни представители на 4 април. В него се разгласяват броят на гласоподавателите по описи, какъв брой от тях са положили подписи след гласоподаване, какъв е броят на откритите в изборните кутии действителни бюлетини, в това число и от машинния избор, броят на недействителните гласове, както и разпределението на гласовете за всяка партия и коалиция, систематизирани данни от гласуването в чужбина.

Председателят на ЦИК Александър Андреев благодари на членовете на секционните и на районните изборни комисии за свършената работа и регистрира, че извършените избори за народни представители са законосъобразни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР