Централната избирателна комисия (ЦИК) отново глоби кандидат-депутата на Български национален

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отново глоби кандидат-депутата на Български национален
Коментари Харесай

Расате отново е глобен от ЦИК - казал, че с удоволствие ще разстреля кандидат-депутат

Централната изборна комисия (ЦИК) още веднъж санкции кандидат-депутата на Български народен съюз " Нова народна власт " Боян Расате. Причината и този път са апели за принуждение в негови изявления в медиите.

Расате е глобен за две негови участия - по БНР и БНТ2. В първото той употребява език на омразата по адрес на ромската общественост и ЛГБТК+ общността. А по време на предизборното си присъединяване в публичната телевизия той подстрекава към принуждение избрани групи жители.

Той споделя: " Да бяхме разстреляли няколко предателя, поради които България се намира в това състояние ", както и " да им се ударят няколко тояги по гърба ".

Расате даже е споделил в ефир на различен кандидат-депутат, че " на драго сърце " ще вземе от него револвер, с цел да го " разстреля ". Заплахата му е била отправена след спор с претендента Пирин Несторов от " Неутрална България “.

Решенията на ЦИК за налагане на санкция са взети след сигнал, подаден от Съвета за електронни медии (СЕМ). Това е вторият път в тази предизборна акция, в който Расате е глобен поради език на омразата в ефир.

По-рано предходната седмица той получи още една санкция поради присъединяване му в, в което той приканва за принуждение против избрани политически деятели и жители.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР