Централната избирателна комисия ще закупи 1 500 машини за предстоящия

...
Централната избирателна комисия ще закупи 1 500 машини за предстоящия
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Контролните разписки няма да се броят и така е било винаги

Централната изборна комисия ще закупи 1 500 машини за идния ексклузивен избор. В момента комисията разполага с 9 600 устройства. Все още не е ясно в какъв брой от секциите ще има по две машини.

Говорителят на ЦИК Росица Матева изясни, че на парламентарните избори на 4-ти април в 9 400 секции се е гласувало с машини. На този декор секциите в чужбина към днешна дата, към които би трябвало да бъдат ориентирани устройствата са 242. Матева изясни, че към този момент е взето решение за доставките на машините в чужбина. След като им бъде конфигуриран софтуерът и бъдат сложени нужните пломби, ще бъдат опаковани и посредством дипломатическо карго от Министерство на външните работи ще се доставят в дипломатическите и консулските представителства, посочи тя.

Матева разяснява и въпросите на някогашния министър председател Бойко Борисов за контролните разписки и защитата на машините. Контролните разписки няма да се броят. Това е по този начин, откогато е въведено машинното гласоподаване. Машините се охраняват от Жандармерията, сподели представителят на ЦИК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР