Централната избирателна комисия регистрира за участие в изборите на 2

...
Централната избирателна комисия регистрира за участие в изборите на 2
Коментари Харесай

Разногласия в ЦИК заради покойници

Централната изборна комисия записва за присъединяване в изборите на 2 ри октомври няколко обединения подали документи в предходните дни. Това са Партия " ИТН " на Слави Трифонов, Политическа партия " Българска социалдемокрация - Евролевица ", партия МИР, партия " Правото " и партия " Пряка Демокрация "

Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов гласоподава срещу регистрацията на 3 от партиите, в чиито подписки основна дирекция ГРАО е разкрила повече от 50 подписи на покойници. Мнението на Томов е персонално, пред комисията той изясни.

„ В тези случаи ние имаме открита процедура да записваме тези партии. Аз не мога да потегли срещу персоналното си мнение, поради което гласоподавам срещу.тези подписки. Опитах се да отделя двете неща, не желая да въвлека никого в подвеждане, само че за мен, и това е персоналното ми мнение, твърдото ми персонално мнение. Тези случаи са явен знак за това, че организацията подава такава подписка, не е изпълнила всъщност наредбите на Изборния кодекс “.

В коментар за персоналното мнение на Цветозар Томов, различен заместник- ръководител на ЦИК Росица Матева разгласи, че съществуването на подписи от умряли в подкрепящите подписки не е нарушаване на Изборния кодекс, и в случай че е изпълнено изискването за 2 хиляди и 500 правилни записа няма съображение регистрация да бъде отказана.

" Категорично правя възражение и се надявам сътрудниците да ме поддържат. Очевидно от вашия отчет документите на партията дават отговор на условията, да се споделя, че не дават отговор на условията. Останалите ви съображения за съществуването на умряли лица в подписката са си ваши съображения и не ги разясня по никакъв метод ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР