Централната избирателна комисия препрати сигнала на bTV за становище Гражданин

...
Централната избирателна комисия препрати сигнала на bTV за становище Гражданин
Коментари Харесай

След скандала с Кирил Петков по bTV: Гражданин се оплака на ЦИК, СЕМ и омбудсмана

Централната изборна комисия препрати сигнала на bTV за мнение

Гражданин е подал сигнал до ЦИК, Съвет за електронни медии и омбудсмана поради снощния скандал по bTV, обвързван с „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ. Припомняме, че тогава трябваше да се организира „ финален политически спор “, на който бе обявено присъединяване на представители от втория ешелон на водещите обединения.

От „ Продължаваме промяната “ трябваше да се яви Венко Сабрутев . Вместо него обаче изненадващо дойде съпредседателят на партията и някогашен министър председател Кирил Петков. Това провокира скандал. Заради обстановката дружно с Деница Сачева в студиото влезе и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. След къс спор с Кирил Петков той и Сачева напуснаха в символ на митинг поради нарушаване на разпоредбите, обвързвано със замяната на Сабрутев с Петков.

Днес на съвещание на Централната изборна комисия зам.-председателят на органа Димитър Димитров рапортува: „ Имам една тъжба... То не е тъжба, а е сигнал. Сигналът е за предизборна цензура в bTV от Андрей Ковачев – София, община Витоша. Относно финален избирателен спор по bTV на 28 септември, през вчерашния ден. В излъчения спор и в утринния блок на същата телевизия станаха ясни следните обстоятелства съгласно жалбоподателя, т.е. изпратилия сигнала: при подготовката на цитирания избирателен спор съществуват устни уговорености сред bTV и партиите – участници. Тези договорености нямат юридически темперамент, не са известни обществено за обществеността. Договореностите постановат самостоятелни ограничавания върху партиите – участници и така нататък  Подавам сигнал (доколкото виждам)... цензура и ограничение на законните ми права като жител и гласоподавател да се срещна с партиите преди изборите.  Колеги, изпратен е до Съвета за електронни медии, до Централна изборна комисия, до омбудсман. Предлагам да го изпратим за мнение към малкия екран, за която се отнася сигналът. “

ЦИК без спор одобри единомислещо предлагането на Димитър Димитров.

От пресцентъра на ГЕРБ прецизираха пред „ Флагман “, че подалият сигнала Андрей Ковачев не е евродепутатът от ГЕРБ със същото име.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР