Централната избирателна комисия подписа договор с фирмата за техническото

...
Централната избирателна комисия подписа договор с фирмата  за техническото
Коментари Харесай

ЦИК подписа договор със Сиела Норма за 4,35 млн. лева

Централната изборна комисия подписа контракт с компанията " " за техническото и логистично обезпечаване на машинното гласоподаване на частичните локални избори на 27-и юни и на парламентарния избор на 11-и юли, заяви БНР. Договорът е на стойност 4 милиона и 350 000 лв. и включва разнообразни действия, в това число модифициране на софтуера за двата типа избори.

На няколко пъти от сдружение " Сиела Норма " желаеха корекции в текста на контракта. Договорът е за техническото и логистично обезпечаване на до 11 100 машини. 9600 от тях са употребяваните към този момент на вота на 4-и април, а още 1500 се чака да бъдат обезпечени след договаряния с фирматапроизводител " Смартматик " и откакто бъде оповестена друга социална поръчка за доставката на спомагателните устройства.
 ЦИК: В над 9400 секции ще има единствено машинно гласоподаване ЦИК: В над 9400 секции ще има единствено машинно гласоподаване
В 9401 изборни секции ще се гласоподава единствено машинно на вота на 11 юли. Това разгласи Централната изборна комисия. Очаква се да се опр...

По-рано в петък изпълнителният шеф на компанията Веселин Тодоров сподели за " Хоризонт ", че се чака сключване на контракта с ЦИК до края на деня. Той обаче отхвърли спомагателен коментар: " Ще имаме възбрана, както по остарелия контракт, по този начин към този момент е въведена и в новия контракт, безспорна възбрана за каквито и да било обществени изказвания. Тъй като всеки миг ще го подпишем, те доста упорстват да не приказваме ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР