Централната избирателна комисия подписа договор с фирмата  за техническото

Централната избирателна комисия подписа договор с фирмата за техническото ...

ЦИК подписа договор със Сиела Норма за 4,35 млн. лева

Централната избирателна комисия подписа договор с фирмата "" за техническото и логистично осигуряване на машинното гласуване на частичните местни избори на 27-и юни и на парламентарния вот на 11-и юли, съобщи БНР. Договорът е на стойност 4 милиона и 350 000 лева и включва различни дейности, включително модифициране на софтуера за двата вида избори.

На няколко пъти от дружество "Сиела Норма" поискаха корекции в текста на договора. Договорът е за техническото и логистично осигуряване на до 11 100 машини. 9600 от тях са използваните вече на вота на 4-и април, а още 1500 се очаква да бъдат осигурени след преговори с фирматапроизводител "Смартматик" и след като бъде обявена друга обществена поръчка за доставката на допълнителните устройства.

ЦИК: В над 9400 секции ще има само машинно гласуване ЦИК: В над 9400 секции ще има само машинно гласуване
В 9401 избирателни секции ще се гласува само машинно на вота на 11 юли. Това обяви Централната избирателна комисия. Очаква се да се опр...

По-рано в петък изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров каза за "Хоризонт", че се очаква подписване на договора с ЦИК до края на деня. Той обаче отказа допълнителен коментар: "Ще имаме забрана, както по стария договор, така вече е въведена и в новия договор, абсолютна забрана за каквито и да било публични изявления. Тъй като всеки момент ще го подпишем, те много настояват да не говорим".

Източник: actualno.com