Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на районните и

...
Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на районните и
Коментари Харесай

Колко ще получат членовете на комисии за изборите на 14 ноември

Централната изборна комисия дефинира възнагражденията на членовете на районните и на секционните изборни комисии за избори те на 14 ноември, както и за възможния втори тур в гласуването за президент. Решението е качено на страницата на ЦИК.

Според решението ръководител на СИК ще получи 130 лева, заместник-председател и секретар на комисията по 120 лева, а член на СИК - 100 лева Допълнително всеки ще получи 50 % от тази сума поради работа в изключителна епидемиологична конюнктура.

ЦИК дава и по 15 лв. на всеки, който взе участие в приемането на устройствата за машинно гласоподаване, бюлетините и другите изборни бумаги и материали, както и за нареждане на помещението за гласоподаване.

При вероятен втори тур на президентските избори ръководител на СИК ще получи - 105 лв. заместник-председателя и секретаря - 95 лв., всеки член на СИК - 80 лв.. Върху тези суми също ще се начислява 50 % от горната страна за изключителната епидемиологична конюнктура, както и 15 лева за организационните действия.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР