Централната избирателна комисия определи състава на Районната избирателна комисия в

...
Централната избирателна комисия определи състава на Районната избирателна комисия в
Коментари Харесай

Решен е съставът на РИК, Йордан Кожухаров ще бъде председате...

Централната изборна комисия дефинира състава на Районната изборна комисия в Пазарджик за идните на 14 ноември избори зе президент и вицепрезидент и за народни представители. Решението гласи, че ръководител е някогашният зам.-областен шеф Йордан Кожухаров от ГЕРБ-СДС. Негови заместници са Петя Грозданова от " ИТН " и Елена Попова от Коалиция за България. Секретар е Васвие Мехмедова от Движение за права и свободи. Останалите членове на комисията са Ростислав Венчев, Атанас Петров, Лъчезар Минев, Антони Върбев, Цветанка Христоскова – Гаджева, Христо Вълков, Иванка Гатина, Али Чешмеджиев и Стойко Власев.

Припомняме, че при извършените от регионалния шеф Иван Васев съвещания за състава на РИК представителите на партиите не съумяха да се схванат за председателското място. Предложенията за него бяха три - от Политическа партия „ ИТН “ – Петя Грозданова, коалиция „ ГЕРБ-СДС “ – Йордан Кожухаров и „ Изправи се! Ние идваме! “ – Стойко Власев.

Съгласно Решение №539-ПВР/НС на ЦИК от 16.09.2021г., съставът на РИК за региони с до 9 мандата, какъвто е и 13-ти Пазарджишки изборен регион, е от 13 членове, включително ръководител, двама заместник-председатели и секретар. Разпределението сред партиите и обединенията е следното: за партия „ ИТН “ – 3 членове, за коалиция „ ГЕРБ-СДС “ – 3 членове, за коалиция „ Българска социалистическа партия за България” – 2 членове, за партия „ ДПС” – 2 членове, за коалиция „ Демократична България- обединяване “ – 2 членове, за коалиция „ Изправи се! Ние идваме! “ – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР