Централната избирателна комисия определи правилата, по който хора поставени под

...
Централната избирателна комисия определи правилата, по който хора поставени под
Коментари Харесай

ЦИК обяви как ще гласуват хората под карантина

 Централната изборна комисия дефинира разпоредбите, по който хора сложени под наложителна карантина или изолираност ще гласоподават с преносима изборна кутия на изборите след месец.

Няма да се позволява тези гласоподаватели да упражнят вота си в секция с преносима кутия, предопределена за хора с трайни увреждания.

Право да гласоподават с преносима изборна кутия имат гласоподавателите с непрекъснат, надлежно сегашен адрес на територията на обитаемо място, за което е формирана секция, които към 4 април 2021 година са сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност според закона за здравето.

Секциите за гласоподаване с преносима изборна кутия се образуват на територията на всяко обитаемо място, в случай че до 31 март - три дни преди изборния ден, има подадени не по-малко от 10 заявки от гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност и непрекъснатият им, надлежно сегашен адрес в случаите, когато са подали заявление и са били вписани в изборния лист по сегашния им адрес, е на територията на съответното обитаемо място.

Ако един гласоподавател дава отговор по едно и също време на условията на гласоподаване с преносима изборна кутия в секция за гласоподаване на гласоподаватели с трайни увреждания и в секция за гласоподаване на гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, той гласоподава във втория тип секция.

Предвижда се на членовете на преносимите секционни изборни комисии да се обезпечават предпазен костюм за еднократна приложимост, ръкавици, предпазен шлем с хирургическа или защитна маска, както и опция да бъдат имунизирани с две ваксини против Covid-19, в случай че пожелаят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР