Централната избирателна комисия допусна разширяване на коалицията между политическите формации

Централната избирателна комисия допусна разширяване на коалицията между политическите формации ...

ЦИК разреши коалицията “ВОЛЯ” - НФСБ да стане по-голяма

Централната избирателна комисия допусна разширяване на коалицията между политическите формации на Веселин Марешки и Валери Симеонов. Към партиите “ВОЛЯ” и НФСБ ще могат да се включат и Радикалдемократическа партия в България и партия Български демократичен съюз – “Радикали“.
Изборната комисия актуализира издаденото удостоверение за явяване на изборите на 4 април и вписа в състава на патриотичната коалиция новите партньори, съобщават от Българското национално радио.

ФрогНюз припомня, че коалицията между Симеонов и Марешки стана факт почти веднага след развода между “Обединените патриоти” на НФСБ и ВМРО. Формациите на Симеонов и Красимир Каракачанов, които в момента са част от управляващата коалиция, решиха да се явят самостоятелно на изборите, а новото партньорство между Симеонов и Марешки бе посрещнато с изненада.

Анализатори го видяха като спасителен ход на партиите, които според социологическите проучвания остават извън парламента след изборите на 4 април. От “ВОЛЯ” и НФСБ обаче обявиха, че разговори текат отдавна, а обединението им било логично предвид близките програми.

Източник: frognews.bg